Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

To δυσμενές σενάριο πτώση -18% για το ελληνικό Χρηματιστήριο έχει πιθανότητες με εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία

To δυσμενές σενάριο πτώση -18% για το ελληνικό Χρηματιστήριο έχει πιθανότητες με εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία
Το ελληνικό χρηματιστήριο έχει περιθώρια πτώσης έως -18% δηλαδή από τις 1.452 μονάδες στις 1.200 μονάδες… υπάρχει και χειρότερο σενάριο αλλά δεν είναι της παρούσης
Τελικά αυτό που δεν έπρεπε να συμβεί… θα συμβεί.
Οι Ουκρανοί έχουν οικτρά αποτύχει, δεν έχουν στρατό βρίσκονται σε τέτοιο αδιέξοδο που σχεδιάζουν να στρατεύσουν υποχρεωτικά άτεκνες γυναίκες.
Οι βασικές ταξιαρχίες έχουν ηττηθεί ή διαλυθεί και γενικώς ο στρατός και η άμυνα έχουν καταρρεύσει.
Η ανωτερότητα των ρώσων με όρους μάχης αποδείχθηκε έμπρακτα αλλά οι πολεμοκάπηλοι της Δύσης με τον Macron τον Γάλλο Πρόεδρο να πρωτοστατεί, ρίχνουν λάδι στην φωτιά.
Ο Macron που βρίσκεται στο τέλος της θητείας του και δεν έχει πάει στρατιώτης μιλάει για πόλεμο…
Έστειλε μικρή ομάδα της Λεγεώνας των Ξένων που συνετρίβη αλλά επιμένει θέλει ένας συνασπισμός χωρών του ΝΑΤΟ να στείλουν στρατιώτες στην Ουκρανία εάν οι ρώσοι διασπάσουν την πρώτη γραμμή άμυνας….
Ήδη αυτό συμβαίνει αλλά μπορούν τα κράτη να μεταφέρουν στρατιώτες;
Μπορεί το ΝΑΤΟ να αναπτύξει Ταξιαρχίες;
Η Ρωσία δηλώνει ότι δεν θα υπάρξουν κόκκινες γραμμές η στρατηγική είναι μια να σκοτώσουν μέχρι και τον τελευταίο στρατιώτη του ΝΑΤΟ που θα φθάσει στην Ουκρανία.
Οι ρώσοι στον Ουκρανικό πόλεμο νίκησαν και νομοτελειακά θα ηττηθεί και το ΝΑΤΟ που έχει αποδείξει την στρατιωτική του κατωτερότητα απέναντι στους ρώσους…

Τι σημαίνουν όλα αυτά με χρηματιστηριακούς όρους;

Εάν το δυσμενές σενάριο για τον πόλεμο επιβεβαιωθεί, σενάριο άκρως πιθανό πλέον άπαξ και ο ουκρανικός στρατός έχει καταρρεύσει, τα χρηματιστήρια θα βρουν ευκαιρία να διορθώσουν – ξεφουσκώσουν.
Το ελληνικό χρηματιστήριο έχει περιθώρια πτώσης έως -18% δηλαδή από τις 1.452 μονάδες στις 1.200 μονάδες… υπάρχει και χειρότερο σενάριο αλλά δεν είναι της παρούσης.
Τα χρηματιστήρια έχουν φουσκώσει πολύ στην Wall, στην Ευρώπη και στην Ελλάδα οπότε μια διόρθωση θα διώξει τον πλασματικό αέρα έχει παρασύρει τις μετοχές…
Ο Μάιος και ο Ιούνιος, ο Μάιος λόγω ιστορικότητας και ο Ιούνιος επειδή θα ξεκινήσει η ρωσική αντεπίθεση είναι κρίσιμοι μήνες για τις χρηματιστηριακές αγορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης