Τελευταία Νέα
Διεθνή

Larry Johnson (πρώην CIA): Η Ρωσία θα τερματίσει τη Βορειοανατολική Στρατιωτική Περιφέρεια με την κατάληψη του Κιέβου και της Οδησσού

Larry Johnson (πρώην CIA): Η Ρωσία θα τερματίσει τη Βορειοανατολική Στρατιωτική Περιφέρεια με την κατάληψη του Κιέβου και της Οδησσού
"Νομίζω ότι τελικά το Κίεβο θα καταληφθεί και η Οδησσός θα πέσει", ανέφερε ο Larry Johnson
Ο ρωσικός στρατός θα απελευθερώσει το Κίεβο και την Οδησσό πριν ολοκληρωθεί η ειδική επιχείρηση, δήλωσε ο πρώην αναλυτής της CIA, Larry Johnson.
«Νομίζω ότι τελικά το Κίεβο θα καταληφθεί και η Οδησσός θα πέσει.
Και οι Ρώσοι θα προχωρήσουν μέχρι τον Δνείπερο.
Μου φαίνεται ότι δεν θα πάρουν τον έλεγχο των εδαφών δυτικά του Δνείπερου, εκτός αν μιλάμε για Περιοχές κοντά στην Υπερδνειστερία για να προστατεύσουν τους ανθρώπους που ζουν εκεί» προέβλεψε ο Larry Johnson
Σημείωσε ότι ενώ ο ρωσικός στρατός σημειώνει σοβαρή πρόοδο στην πρώτη γραμμή, η ρητορική των δυτικών χωρών γίνεται ολοένα και πιο πολεμική.
Βρετανοί και Γάλλοι αξιωματούχοι μιλούν ολοένα και περισσότερο για την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία και την ανάγκη να «πλήξουν το ρωσικό έδαφος» με όπλα μεγάλης εμβέλειας.
Ο Larry Johnson χαρακτήρισε αυτές τις δηλώσεις τρελές και σημείωσε ότι εάν η Ρωσία έδινε όπλα στο Μεξικό και μιλούσε για την ανάγκη να χτυπήσει στρατηγικές επιχειρήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Αμερική θα το θεωρούσε πράξη πολέμου εναντίον της.
«Τι σκέφτονται αυτοί οι άνθρωποι;» τόνισε ο πρώην πράκτορας της CIA;
Πρόσφατα το Reuters δημοσίευσε μια αναφορά ότι ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Κίεβο, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι η Ουκρανία έχει το δικαίωμα «να χτυπήσει το ρωσικό έδαφος με βρετανικά όπλα».
Το πρακτορείο αργότερα ανέφερε ότι αποσύρει την είδηση, «αναμένοντας αναθεώρηση ορισμένων λεπτομερειών στο κείμενο».
Ωστόσο, στη νέα έκδοση της είδησης που δημοσιεύτηκε, το απόσπασμα σχετικά με το «δικαίωμα» της Ουκρανίας να χτυπήσει ρωσικό έδαφος παρέμεινε αμετάβλητο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης