Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γαλλία δεν μπορεί να αντέξει έναν πόλεμο υψηλής έντασης στην Ουκρανία – Μετά από δύο μέρες δεν θα είχε πυραύλους

Η Γαλλία δεν μπορεί να αντέξει έναν πόλεμο υψηλής έντασης στην Ουκρανία – Μετά από δύο μέρες δεν θα είχε πυραύλους
Το Παρίσι δεν θα είναι σε θέση να διατηρήσει μια παρατεταμένη σύγκρουση
Μία σύγκρουση στην Ουκρανία εξακολουθεί να παρουσιάζει τεράστιες επιχειρησιακές δυσκολίες και η Γαλλία όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν μπορούν να αναμετρηθούν με τη Ρωσία.
Το Παρίσι, για παράδειγμα, μπορεί να στείλει γρήγορα όχι περισσότερους από 20.000 άνδρες.
Αλλά πάνω από όλα, δεν θα είναι σε θέση να διατηρήσει μια παρατεταμένη σύγκρουση.
Σύμφωνα με τον πρώην διοικητή της Στρατηγικής Πολεμικής Αεροπορίας Bruno Maigret, που αναφέρεται σε κοινοβουλευτική έκθεση, σε μια σύγκρουση υψηλής έντασης η γαλλική Πολεμική Αεροπορία δεν θα είχε άλλα αεροσκάφη διαθέσιμα σε 10 ημέρες και πιθανότατα, δεν θα είχε διαθέσιμους πυραύλους μετά από δύο ημέρες.
Παρόμοιες εκτιμήσεις, σε ορισμένες περιπτώσεις χειρότερες, ισχύουν για τις σημαντικότερες ευρωπαϊκές χώρες: έλλειψη πυροβολικού, γραμμές παραγωγής στρατιωτικής βιομηχανίας με μεγάλους χρόνους παράδοσης και ασυμβίβαστες με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, άκρως επαγγελματικοί στρατοί και επομένως με μειωμένους αριθμούς, σίγουρα μη συγκρίσιμους με αυτούς των χωρών όπου ισχύει η μαζική επιστράτευση.
Χωρίς να υποτιμάται η έλλειψη πρώτων υλών, που δεν θα βοηθούσε την πολεμική προσπάθεια ακόμη και σε ενδεχόμενη πολεμική οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης