Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρήκε τρόπο να κρύβει τη διανοητική του κατάσταση ο Biden – Θα μιλάει λιγότερο…

Βρήκε τρόπο να κρύβει τη διανοητική του κατάσταση ο Biden – Θα μιλάει λιγότερο…
Μερικά από τα λεκτικά λάθη του Biden συνέβησαν όταν μιλά για πολύ ώρα, παρεκκλίνει από το προετοιμασμένο κείμενο ή απαντά στην ερώτηση ενός δημοσιογράφου όταν αυτό δεν ήταν μέρος του σχεδίου
Καθώς ο Πρόεδρος Joe Biden εντείνει την προσπάθεια επανεκλογής του, το επιτελείο του μειώνει επίσης το πόσα λέει στο βήμα των ομιλιών του, σε μια προσπάθεια να κάνει πιο συνοπτικό το μήνυμα που θα δώσει στις γενικές εκλογές.
Ωστόσο, η προσέγγιση που στοχεύει περισσότερο στην ποιότητα έναντι της ποσότητας όταν πρόκειται για δημόσιες εμφανίσεις του προέδρου, κρύβει ένα σοβαρό λόγο.
Την προσπάθεια να μειωθεί η έκθεση του Αμερικανού προέδρου σε λάθη.
Ειδικά όταν αυτά πρόκειται να αποκαλύψουν τη διανοητική του κατάσταση.
Η προσέγγιση έχει επίσης την εμφάνιση μιας στρατηγικής που στοχεύει στην ελαχιστοποίηση της πιθανότητας του Biden να κάνει λάθη σε μια εκλογική αναμέτρηση.
Μερικά από τα λεκτικά λάθη του Biden συνέβησαν όταν μιλά για πολύ ώρα, παρεκκλίνει από το προετοιμασμένο κείμενο ή απαντά στην ερώτηση ενός δημοσιογράφου όταν αυτό δεν ήταν μέρος του σχεδίου.
Οι πιο σύντομες, πιο αιχμηρές παρατηρήσεις του Biden αποτελούν μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της εκστρατείας του να εμφανίζεται περισσότερο σε μικρότερα περιβάλλοντα που οι βοηθοί του προέδρου πιστεύουν ότι τον εξυπηρετούν καλύτερα από μεγάλες, παραδοσιακές συγκεντρώσεις με ψηφοφόρους.
Μερικοί από τους συμβούλους του Biden τον πίεσαν να προχωρήσει ακόμη περισσότερο σε προσπάθειες να οξύνει τις δημόσιες εμφανίσεις του.
Υποστήριξαν ότι ο πρόεδρος θα αντικαταστήσει εξ ολοκλήρου τις προετοιμασμένες ομιλίες της προεκλογικής εκστρατείας, υπέρ του πιο δημοφιλούς ψηφιακού περιεχομένου όπου μιλάει απευθείας στην κάμερα.

Μειώνεται ο χρόνος έκθεσης

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει κάνει τις τελευταίες εβδομάδες αξιοσημείωτες προσπάθειες να συντομεύσει τις ομιλίες του, τόσο σε επίσημες εκδηλώσεις όσο και σε προεκλογικές εκδηλώσεις.
Οι δηλώσεις του Biden την περασμένη εβδομάδα στις διαδηλώσεις στην πανεπιστημιούπολη για τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας διήρκεσαν μόλις τέσσερα λεπτά.
Η υψηλού επιπέδου ομιλία του για τα δικαιώματα των αμβλώσεων στη Φλόριντα την περασμένη εβδομάδα διήρκεσε μόλις 14 λεπτά.
Και η ομιλία του στο δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου διήρκεσε μόλις 10 λεπτά - το μισό από το προηγούμενο έτος.
Ωστόσο, η προσπάθεια φαίνεται να βρίσκεται σε εξέλιξη.
Σε μια εκδήλωση υποδομής στη Βόρεια Καρολίνα την Πέμπτη, ο Biden συχνά παρέκκλινε από την ομιλία του και μίλησε για περισσότερα από 20 λεπτά.
Οι σημερινοί και πρώην αξιωματούχοι του Biden έχουν σημειώσει εδώ και καιρό ότι ο πρόεδρος θεωρεί ότι έχει αξία να εκφωνεί μεγαλύτερες ομιλίες, επικαλούμενος το ενδιαφέρον του να επικοινωνεί εκτενώς με τους Αμερικανούς για θέματα πολιτικής.
Και οι βοηθοί είπαν ότι τις επόμενες εβδομάδες ο Biden θα εκφωνήσει, σε στρατηγικές στιγμές, μερικές μεγαλύτερες ομιλίες για συγκεκριμένο θέμα, με στόχο να δείξει την αντίθεση του με τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό του, τον πρώην Πρόεδρο Donald Trump.
Πιο πρόσφατα έδωσε μια ομιλία οικονομικής πολιτικής στο Scranton της Πενσυλβάνια, η οποία διήρκεσε περίπου μισή ώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης