Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος στη Wall, με ώθηση από την ελπίδα για μειώσεις επιτοκίων – Στο +1% o S&P 500, ο Nasdaq +1,2%

Άνοδος στη Wall, με ώθηση από την ελπίδα για μειώσεις επιτοκίων – Στο +1% o S&P 500, ο Nasdaq +1,2%
Θετικά πρόσημα στο αμερικανικό χρηματιστήριο…
Ανοδικά κινήθηκε το αμερικανικό χρηματιστήριο τη Δευτέρα 6 Μαΐου, με τις μετοχές να λαμβάνουν ώθηση από την προσδοκία πως έρχονται επιτοκιακές μειώσεις, δεδομένου ότι η οικονομική δραστηριότητα σταδιακά ψυχραίνεται – κάτι που φάνηκε και από την τελευταία έκθεση για τις θέσεις εργασίας.
Σημειώνεται πως τα χαμηλά επιτόκια είναι ευνοϊκά για τη Wall Street, καθώς συμβάλλουν στην ενίσχυση των εταιρικών κερδών.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο δείκτης Dow Jones σημείωσε αύξηση +0,46% στις 38.852 μον., ο δείκτης S&P 500 κατέγραψε άνοδο +1% στις 5.180 μον. ενώ ο δείκτης Nasdaq ενισχύθηκε +1,2% στις 16.349 μον.
Capture_166.JPG
Ο Dow, ο S&P 500 και ο Nasdaq σημείωσαν άνοδο πάνω από 1% έκαστος τη Μεγάλη Παρασκευή 3 Μαΐου, μετά την έκθεση για τις μισθοδοσίες στις ΗΠΑ που έδειξε επιβράδυνση στις προσλήψεις αλλά αύξηση της ανεργίας.
Εύλογα, οι traders ενθουσιάστηκαν ότι η Fed θα μπορούσε να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια νωρίτερα φέτος.
«Είναι λίγο νωρίς να δηλώσουμε ότι η οικονομία των ΗΠΑ προσγειώθηκε ήπια, δεδομένου ότι η Fed εξακολουθεί να διατηρεί τα επιτόκια σε περιοριστικά επίπεδα.
Αλλά η έκθεση για τις θέσεις εργασίας του Απριλίου βοηθά στο να ανοίξει ο δρόμος προς αυτόν τον προορισμό» δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Comerica Bank, Bill Adams.

«Τα κέρδη των εταιρειών ανέκαμψαν στο α’ τρίμηνο» έγραψε ο Emmanuel Cau της Barclays.
«Παρότι οι αστοχίες τιμωρήθηκαν, η συνολική ανθεκτικότητα στα κέρδη πιθανότατα περιόρισε την αρνητική πλευρά για τις μετοχές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης