Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κλειστό το στόμα του Trump θέλει ο δικαστής Merchan – Απείλησε μέχρι και με φυλάκιση εάν… ξαναμιλήσει

Κλειστό το στόμα του Trump θέλει ο δικαστής Merchan – Απείλησε μέχρι και με φυλάκιση εάν… ξαναμιλήσει
Κάθε φορά που μιλάει ο Trump για τη δίκη του επιβάλλεται πρόστιμο 10.000 - 1.000 δολ. ανά παράβαση - που είναι η μέγιστη οικονομική ποινή που επιτρέπεται από τη νομοθεσία της πολιτείας της Νέας Υόρκης
Ακόμη και με φυλακή απείλησε τον Donald Trump ο δικαστής που εποπτεύει τη δίκη του στο Μανχάταν εάν συνεχίσει να μιλά για τους μάρτυρες και ενόρκους, αφού κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα πρόστιμα απέτυχαν να αποτρέψουν τον κατηγορούμενο από την επανειλημμένη παραβίαση της απόφασης «φίμωσης» που είχε επιβληθεί από το δικαστήριο.
Ο δικαστής Juan Merchan εξέδωσε την τελευταία προειδοποίηση καθώς διαπίστωσε ότι ο Trump περιφρονεί «εγκληματικά» την εντολή, για 10η φορά, λόγω σχολίων που έγιναν στο διαδίκτυο και στα μέσα ενημέρωσης.
Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για πρόεδρος των ΗΠΑ πληρώνει επίσης πρόστιμο 10.000 - 1.000 δολ. ανά παράβαση - που είναι η μέγιστη οικονομική ποινή που επιτρέπεται από τη νομοθεσία της πολιτείας της Νέας Υόρκης.
«Στο μέλλον, αυτό το δικαστήριο θα πρέπει να εξετάσει την επιβολή ποινής φυλάκισης», είπε ο Merchan, απευθυνόμενος απευθείας στον Trump.
Και αυτό ήταν «το τελευταίο πράγμα που θέλω να κάνω», ανέφερε.
«Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους η φυλάκιση είναι πραγματικά η τελευταία λύση για μένα», συνέχισε ο Merchan.

Τι προβλέπει ο νόμος

Σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, οι κατηγορούμενοι που κρατούνται για ποινική «περιφρόνηση» μπορούν να οδηγηθούν στη φυλακή για 30 ημέρες.
Ωστόσο, τα συνταγματικά ζητήματα που εγείρονται με τη φυλάκιση ενός υποψηφίου προέδρου δεν έχουν τεθεί στο παρελθόν, ούτε έχουν ληφθεί υπόψη οι υλικοτεχνικές ρυθμίσεις που απαιτούνται για την κράτηση ενός κατηγορούμενου που ταξιδεύει με στοιχεία της Μυστικής Υπηρεσίας.
Καθώς έφευγε από την αίθουσα του δικαστηρίου, ο Trump ανέφερε ότι θα ήταν διατεθειμένος να κινδυνεύσει με φυλάκιση.
«Το Σύνταγμά μας είναι πολύ πιο σημαντικό από τη φυλακή. Θα κάνω αυτή τη θυσία οποιαδήποτε μέρα», είπε.
Η προειδοποίηση του Merchan ήρθε καθώς εντόπισε τον Trump να περιφρονεί μια τηλεοπτική συνέντευξη τον περασμένο μήνα, στην οποία είχε ισχυριστεί ότι ήταν «άδικο» το γεγονός ότι η επιτροπή των ενόρκων είχε επιλεγεί από μια περιοχή που ήταν «95% Δημοκρατικοί».
Αυτό το σχόλιο «όχι μόνο έθεσε υπό αμφισβήτηση την ακεραιότητα, άρα και τη νομιμότητα αυτών των διαδικασιών, αλλά και πάλι έθεσε το φάσμα του φόβου για την ασφάλεια των ενόρκων και των αγαπημένων τους», κατέληξε ο δικαστής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης