Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στη Wall, με βαρίδι την τεχνολογία – Στο +0,44% o Dow, o Nasdaq -0,18%

Μεικτά πρόσημα στη Wall, με βαρίδι την τεχνολογία – Στο +0,44% o Dow, o Nasdaq -0,18%
Μεικτά πρόσημα στο αμερικανικό χρηματιστήριο…
Μεικτά πρόσημα παρουσίασαν οι βασικοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου την Τετάρτη 8 Μαΐου, με βαρίδι τον τεχνολογικό τομέα.
Πολλά «ονόματα» του κλάδου υποχώρησαν, παρασέρνοντας την αγορά προς τα κάτω - πλην του βιομηχανικού Dow Jones.
Πιο αναλυτικά, ο δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο +0,44 στις 39.056 μον., ο δείκτης S&P 500 παρέμεινε αμετάβλητος στις 5.187 μον. ενώ ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε μείωση -0,18% στις 16.302 μον.
8_77.JPG
Στο ταμπλό, oι μετοχές της Uber σημείωσαν πτώση άνω του 5,72% μετά τις αναπάντακες καθαρές ζημίες και τα χαμηλότερα του αναμενομένου έσοδα από κρατήσεις.
Η Intel υποχωρησε περισσότερο από 2,22%, με τον κατασκευαστή ημιαγωγών να αναθεωρεί επί τα χείρω το guidance για το β' τρίμηνο.
Οι μετοχές της Tesla κατέγραψαν πτώση 1,74% μετά από δημοσίεύμα του Reuters, που ανέφερε ότι οι Αμερικανοί εισαγγελείς εξετάζουν εάν η εταιρεία διέπραξε απάτη στο πλαίσιο έρευνας στα συστήματα Autopilot της Tesla.
Πτώση κατέγραφαν και οι μετοχές των chip, με την AMD να χάνει περισσότερο από 0,5%.

Στις αγορές εμπορευμάτων, το πετρέλαιο Brent ενισχύθηκε 0,71% στα 83,75 δολ. ανά βαρέλι ενώ το αργό WTI έκανε άλμα 1,02% στα 79,18 δολάρια. Αντίθετα, η τιμή του χρυσού υποχώρησε 0,33% στα 2.316 δολ./oz.
Ανοδική τροχιά ακολούθησε η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου, καθώς ενισχύθηκε κατά τρεις μονάδες βάσης στο 4,49%.
Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε οριακή άνοδο 0,09% έναντι του ευρώ, στο 1,0746 δολ., ενώ υποχώρησε έναντι του γεν.

Η αμερικανική αγορά μέχει κινηθεί ως επί το πλείστον ανοδικά, με τους επενδυτές να αποτιμούν θετικά τα μηνύματα από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων τριμήνου.
Συνολικά, τα κέρδη του πρώτου τριμήνου ήταν πολύ καλύτερα από τα αναμενόμενα.
Σύμφωνα με στοιχεία της LSEG, από τις 424 εταιρείες του S&P 500 που ανακοίνωσαν αποτελέσματα μέχρι την Τρίτη, σχεδόν το 78% ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Προσφάτως, δε μετά την τελευταία πιο ήπια από την αναμενόμενη έκθεση για την αγορά εργασίας που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή, περιορίστηκαν και οι ανησυχίες για το ενδεχόμενο να διατηρήσει η Federal Reserve τα επιτόκιά της σε υψηλά επίπεδα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Η πρόεδρος της Fed Βοστόνης Collins δήλωσε ότι η πολιτική επιτοκίων πιθανότατα θα πρέπει να παραμείνει στο τρέχον επίπεδο έως ότου ο πληθωρισμός κινηθεί «βιώσιμα» προς τον στόχο 2% της κεντρικής τράπεζας.
Οι επενδυτές δίνουν πλέον πιθανότητες 65% η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ να μειώσει τα επιτόκιά της κατά τουλάχιστον 25 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το Fedwatch του Ομίλου CME, από περίπου 54% που έδιναν πριν από μια εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης