Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Θετικό το κλίμα – Επηρεάζει η πτώση της Jumbo λόγω placement

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Θετικό το κλίμα – Επηρεάζει η πτώση της Jumbo λόγω placement
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Το θετικό κλίμα διατηρείται στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, αλλά η πτώση της μετοχής της Jumbo λόγω του placement επηρεάζει την πορεία του Γ.Δ. στο ξεκίνημα. Καλό άνοιγμα από Τιτάν μετά τις ανακοινώσεις. Ανοδικά και η Eurobank κοιτάζει προς νέα υψηλά. Η ΕΤΕ μετά το χθεσινό ράλι υποχωρεί αλλά οριακά. Σταδιακά πέρασαν και άλλα βαριά χαρτιά σε θετικό έδαφος παρέχοντας στήριξη.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Νέα αύξηση στη διαφορά μεταξύ επιτοκίων νέων χορηγήσεων και νέων καταθέσεων, ενώ για τα παλιά η διαφορά παρέμεινε στα ίδια επίπεδα. Αυτό σημαίνει πως οι τράπεζες συνεχίζουν να βγάζουν υπερκέρδη. Η Eurobank ξεχωρίζει από τις συστημικές στα πρώτα λεπτά και ακολουθεί με μικρότερη άνοδο η ΠΕΙΡ με την ΑΛΦΑ.

JUMBO: Μετά από 3 χρόνια είχαμε ξανά placement στη μετοχή. Ο βασικός μέτοχος πούλησε σύμφωνα με το Bloomberg 4 εκατ. μετοχές προς 27,2 ευρώ έκαστη. Αρχικά ήταν να διαθέσει 2 εκατ. τεμάχια, αλλά η υψηλή ζήτηση διπλασίασε τελικά των αριθμό μετοχών. Το 2021 είχε πουλήσει άλλα 5,25 εκατ. μετοχές κάτω από 15 ευρώ. Θα σημειώσουμε πως το discount 10% περίπου που δόθηκε χθες είναι ανάλογο των άλλων διαθέσεων μετοχών που έχουμε δει εσχάτως από άλλους επιχειρηματίες. Η πτώση της μετοχής λόγω του discount επηρεάζει την πορεία του Γ.Δ. λόγω της βαρύτητας. Στα 27,94 ευρώ και στο -6,87%.

ΤΙΤΑΝ: Νομίζουμε πως τα αποτελέσματα είναι ισχυρά και ανώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών. Η ζήτηση σύμφωνα με την εταιρεία είναι ισχυρή και οι τιμές καλές. Επίσης η συντήρηση στις ΗΠΑ έγινε νωρίτερα φέτος και όπως αναφέρει η εταιρεία τα EBITDA θα ήταν υψηλότερα αν δεν είχε γίνει.

Επιπλέον νωρίτερα σήμερα, η εταιρεία ανακοίνωσε πως προτίθεται να εισάγει την Titan America, θυγατρική στις ΗΠΑ, στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης αντλώντας κεφάλαια για χρηματοδότηση μελλοντικής ανάπτυξης και επενδυτικών ευκαιριών. Ήταν μία πληροφορία που υπήρχε πολλούς μήνες και μία, θα λέγαμε, φυσιολογική εξέλιξη. Σήμερα έχει ενημέρωση αναλυτών η διοίκηση, επομένως το ενδιαφέρον στρέφεται στην εισαγωγή της θυγατρικής. Θα πει κάτι για αποτίμηση; Στα 30,15 ευρώ με άνοδο 0,17%.

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ: Η συνολική επιβατική κίνηση τον Απρίλιο ήταν αυξημένη κατά 16,3% έναντι του αντίστοιχου περσινού μήνα. Έτσι στο τετράμηνο η αύξηση είναι της τάξης του 16,5%. Εξαιρετικά νέα για τον τουρισμό της χώρας και τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον κλάδο. Με μικρή άνοδο 0,60% ξεκίνησε η μετοχή.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Με καλό όγκο το άνοιγμα και με άνοδο άνω του 1%. Η αγορά περιμένει να κλείσει το deal της πώλησης της εταιρείας.

UNIBIOS: Προς νέα υψηλά δείχνει ότι θέλει να κινηθεί η μετοχή και σήμερα, έκανε ένα δυνατό ξεκίνημα. Στα 1,4350 ευρώ και στο +5,90% με όγκο πάνω από 30 χιλ. τεμάχια.

MEVACO: Διαγραμματικά μετά από μία μεγάλη κίνηση, η οποία ουσιαστικά ξεκίνησε το 2019 κάτω από 1 ευρώ και έφτασε πρόσφατα να γράφει τιμές πάνω από 4 ευρώ, κάνει μία συσσώρευση. Το ράλι ήταν μεγάλο αλλά δικαιολογήθηκε από τα αποτελέσματα. Σήμερα το P/Ε δεν είναι υψηλό και θα λέγαμε πως εντυπωσιάζουν οι συνεργασίες της εισηγμένες με μεγάλους ομίλους και εξειδικευμένους τους εξωτερικού. Αύξησε τζίρο το 2023 και διατήρησε τα κέρδη του 2022, ενώ έχει αρνητικό καθαρό δανεισμό.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης