Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Ανεβάζει τον πήχη του πληθωρισμού η Κεντρική Τράπεζα, στο 38%

Τουρκία: Ανεβάζει τον πήχη του πληθωρισμού η Κεντρική Τράπεζα, στο 38%
Οι επικαιροποιημένες προβλέψεις σημαίνουν ότι η κεντρική τράπεζα δεν είναι καθόλου κοντά στο να εξετάσει σχέδια για μείωση των επιτοκίων μετά από έναν επιθετικό κύκλο σύσφιξης
Η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας αύξησε την πρόβλεψή της για τον πληθωρισμό στο τέλος του έτους και έδειξε ότι είναι έτοιμη να σφίξει περαιτέρω τη νομισματική πολιτική εάν χρειαστεί, με την αύξηση των τιμών να πλησιάζει στο ανώτατο όριο έως και 75%.
Μιλώντας σε τριμηνιαία παρουσίαση στην Άγκυρα την Πέμπτη, ο διοικητής Fatih Karahan είπε ότι η κεντρική τράπεζα προβλέπει τώρα τον πληθωρισμό στο τέλος του 2024 στο 38%, από 36% προηγουμένως, και άφησε την εκτίμηση του επόμενου έτους στο 14%.
Οι αξιωματούχοι βλέπουν τις προβλέψεις τους ως στόχους που προορίζονται να διαμορφώσουν την πολιτική, ενώ κάνουν «ό,τι χρειάζεται» για να καταπνίξουν τον πληθωρισμό, ανέφερε.
Ο Karahan επανέλαβε ότι η κεντρική τράπεζα θα κάνει «ό,τι χρειαστεί» για να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό και απέδωσε την αλλαγή στις προοπτικές στην ισχυρότερη εγχώρια ζήτηση από το αναμενόμενο.
Ακόμη και με την αναθεώρηση, οι προοπτικές είναι πιο αισιόδοξες από τις προβλέψεις σε έρευνα του Bloomberg.
Η κεντρική τράπεζα διατήρησε το ανώτατο όριο του εύρους των προβλέψεών της αμετάβλητο στο 42%.
Οι επικαιροποιημένες προβλέψεις σημαίνουν ότι η κεντρική τράπεζα δεν είναι καθόλου κοντά στο να εξετάσει σχέδια για μείωση των επιτοκίων μετά από έναν επιθετικό κύκλο σύσφιξης.
Αύξησε το επιτόκιο αναφοράς της στο 50% από 8,5% τον περασμένο Ιούνιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης