Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ρώσοι αποσύρουν τις δυνάμεις τους από την Αρμενία – Τι συμφώνησαν Putin – Pashinian

Οι Ρώσοι αποσύρουν τις δυνάμεις τους από την Αρμενία – Τι συμφώνησαν Putin – Pashinian
Η Αρμενία είναι η μόνη χώρα, εκτός από τη Ρωσία, όπου έχουν αναπτυχθεί Ρώσοι συνοριοφύλακες
Σε συμφωνία για την αποχώρηση ρωσικών στρατευμάτων και δυνάμεων συνοριοφυλακής από το έδαφος της Αρμενίας κατέληξαν ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin και ο πρωθυπουργός της Αρμενίας, Nikol Pashinian.
«Πράγματι, λόγω του ότι οι συνθήκες έχουν αλλάξει, Pashinian και Putin συμφώνησαν σε αυτό το θέμα» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov.
«Το φθινόπωρο του 2020, ύστερα από αίτημα της αρμένικης πλευράς, στρατιώτες και συνοριοφύλακές μας είχαν αναπτυχθεί σε κάποιες περιοχές της Αρμενίας.
Ο Pashinian δήλωσε ότι σήμερα, λόγω νέων συνθηκών, δεν υπάρχει πλέον τέτοια ανάγκη άρα ο πρόεδρος Putin συναίνεσε και συμφωνήθηκε η αποχώρηση των στρατιωτών και των συνοριοφυλάκων μας» υπογράμμισε ο Peskov.
Όπως μεταδίδουν τα ρωσικά ΜΜΕ, κατόπιν αιτήματος της Αρμενίας, Ρώσοι συνοριοφύλακες θα παραμείνουν στα σύνορα της Αρμενίας με το Ιράν και την Τουρκία.
Σημειώνεται πως η Αρμενία είναι η μόνη χώρα, εκτός από τη Ρωσία, όπου έχουν αναπτυχθεί Ρώσοι συνοριοφύλακες.
Συγκεκριμένα, οι Ρώσοι συνοριοφύλακες θα αποχωρήσουν από τις περιοχές Gyumri, Armavir, Artashat και Meghri, καθώς και από ένα ξεχωριστό σημείο ελέγχου στο αεροδρόμιο Zvartnots.
Η συμφωνία αυτή έρχεται ύστερα από την αποχώρηση περίπου 2.000 Ρώσων στρατιωτών – ως ειρηνευτική δύναμη - από το Nagorno Karabakh, συνέπεια της εκκένωσης του θύλακα από τον αρμενικό πληθυσμό μετά τη στρατιωτική ήττα από το Αζερμπαϊτζάν.
Ο Pashinian έχει επικρίνει τη Ρωσία για το γεγονός ότι δεν έκανε τίποτα προκειμένου να σταματήσει την προέλαση των Αζέρων στο Nagorno Karabakh.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης