Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στεγαστικά δάνεια - ΗΠΑ: Τέλος στο ανοδικό σερί των επιτοκίων, 7,09% το 30ετές

Στεγαστικά δάνεια - ΗΠΑ: Τέλος στο ανοδικό σερί των επιτοκίων, 7,09% το 30ετές
Μικρή «ανάσα» για τους δανειολήπτες
Σχετικά Άρθρα
Πτωτικά μετά από ένα ανοδικό σερί πέντε συνεχόμενων εβδομάδων, κινήθηκαν τα επιτόκια στεγαστικών δανείων που προσφέρουν οι αμερικανικές τράπεζες, με τη μέση τιμή στο 30ετές να διαμορφώνεται στο 7,09% για το επταήμερο έως 9/5, σύμφωνα με τα στοιχεία της Freddie Mac.
Την προηγούμενη εβδομάδα, η αντίστοιχη τιμή ήταν 7,22%, ενώ, ένα χρόνο ακριβώς πριν ήταν 6,35%.
Τα επιτόκια παραμένουν χαμηλότερα σε σύγκριση με τον Οκτώβριο 2023, όταν έφθασαν το 7,79% -το υψηλότερο επίπεδο από το 2000.
Σε ό,τι αφορά στο 15ετές στεγαστικό δάνειο, το μέσο επιτόκιο υποχώρησε εννέα (9) μονάδες βάσης το περασμένο επταήμερο και έφθασε το 6,38% -από 5,75% πέρυσι.
«Μετά από μια άνοδο πέντε εβδομάδων, τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων υποχώρησαν μετά από μια πιο αδύναμη από την αναμενόμενη, έκθεση για τις θέσεις εργασίας. Ένα περιβάλλον όπου οι τιμές συνεχίζουν να κυμαίνονται πάνω από το 7% επηρεάζει τόσο τους πωλητές όσο και τους αγοραστές στην αγορά κατοικιών. Πολλοί δυνητικοί πωλητές εξακολουθούν να διστάζουν να καταχωρήσουν το σπίτι τους, επηρεάζοντας αρνητικά την προσφορά και διατηρώντας τις τιμές κατοικιών, υψηλές. Αυτές οι υψηλές τιμές κατοικιών προσθέτουν στις συνολικές προκλήσεις προσιτότητας που αντιμετωπίζουν οι δυνητικοί αγοραστές», σχολιάζει η Freddie Mac.
Στιγμιότυπο_οθόνης_2024-05-09_194213.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης