Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαρινάκης για επίσκεψη Rama στην Αθήνα: Είναι ιδιωτική επίσκεψη - Αν υπάρξει κάποια αφορμή, θα απαντήσουμε

Μαρινάκης για επίσκεψη Rama στην Αθήνα: Είναι ιδιωτική επίσκεψη - Αν υπάρξει κάποια αφορμή, θα απαντήσουμε
Αναφερόμενος στη συνάντηση που θα έχουν την ερχόμενη Δευτέρα (13/5/2024) στην Άγκυρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Tayyip Erdogan υποστήριξε ότι η κυβέρνηση πιστεύει στον διάλογο
Σχετικά Άρθρα
«Ιδιωτική επίσκεψη» χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, την επίσκεψη του Αλβανού πρωθυπουργού, Edi Rama, στην Αθήνα. Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση να υπάρχουν όλα τα μέτρα ασφαλείας.
«Δουλειά μας δεν είναι να ερμηνεύσουμε την σκοπιμότητα της επίσκεψης του Edi Rama, δουλειά μας είναι με τις πράξεις μας να δείχνουμε το σεβασμό μας στο κράτος δικαίου» υποστήριξε ο ίδιος.
«Η Ελλάδα δε φοβάται, αν υπάρξει κάποια αφορμή θα απαντήσουμε» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η συνάντηση Μητσοτάκη με Erdogan

Αναφερόμενος στη συνάντηση που θα έχουν την ερχόμενη Δευτέρα (13/5/2024) στην Άγκυρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Tayyip Erdogan υποστήριξε ότι η κυβέρνηση πιστεύει στον διάλογο σε αντίθεση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης που -όπως είπε είτε- δεν λένε τίποτα, είτε ζητούν να μη γίνει η συνάντηση.
«Για το ζήτημα της "Μονής" τί προτιμούν, να μην ακουστεί καθόλου;» είπε.
«Η κυβέρνηση πιστεύει στο διάλογο για τρεις λόγους» εξήγησε ο κ. Μαρινάκης. Όπως είπε «πρώτον, γιατί ζητήματα που υπό άλλες συνθήκες δε θα μπορούσαν καν να τεθούν, έχουν τεθεί και με πολύ ισχυρό τρόπο έχουν αποτυπωθεί οι ελληνικές θέσεις, όπως παράδειγμα για τη μουσουλμανική μειονότητα».
Επίσης, ξεκαθάρισε ότι «διάλογος δεν συνεπάγεται με συμφωνία. Υπάρχει μια διαφορά που πρέπει να επιλύσουμε υπό το πρίσμα του διεθνούς δίκαιου, ο διαχωρισμός ΑΟΖ, υφαλοκρηπίδας. Είμαστε μακριά από εκεί αλλά είμαστε ξεκάθαροι» υπογράμμισε.
Επιπλέον, ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση «δεν έχει υποχωρήσει σπιθαμή στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, δεν έχει κρυφτεί ποτέ και σε κάθε ευκαιρία προβάλλει τις ελληνικές θέσεις και πάντα κάτι κερδίζει και κερδίζει σε αξιοπιστία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης