Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκόπια: Zaev κατά Siljanovska για το «Μακεδονία» - «Η ευθύνη δεν είναι μόνο πολιτική, αλλά και νομική»

Σκόπια: Zaev κατά Siljanovska για το «Μακεδονία» - «Η ευθύνη δεν είναι μόνο πολιτική, αλλά και νομική»
«Τους απευθύνω έκκληση να απομακρυνθούν από τον κομματικό μανδύα»
Σχετικά Άρθρα
Την αντίθεσή του απέναντι στη στάση της νέας προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας Gordana Siljanovska και στην αναφορά της στη χώρα ως «Μακεδονία» και όχι με τη συνταγματική της ονομασία, εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός Zoran Zaev, καλώντας την να σεβαστεί το Σύνταγμα και τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Ο πρώην πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας σε συνέντευξή του έκανε λόγο για νομικές ευθύνες που απορρέουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών, τις συνέπειες των οποίων θα πληρώσουν οι πολίτες της χώρας.
«Η ευθύνη δεν είναι μόνο πολιτική, αλλά και νομική. Και οι συνέπειες είναι εχθρότητα δεκαετιών με γειτονικές χώρες, με την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον ΟΗΕ. Όλα αυτά θα έχουν εκτεταμένες συνέπειες για την καθημερινή ζωή και το γενικό επίπεδο των Μακεδόνων και άλλων εθνοτικών κοινοτήτων στη Βόρεια Μακεδονία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Zaev.
Ανέφερε επίσης ότι «τους απευθύνω έκκληση να απομακρυνθούν από τον κομματικό μανδύα και να συνειδητοποιήσουν το συντομότερο δυνατό ότι πλέον φέρουν ευθύνη για το κράτος και τους πολίτες. Η κυβέρνηση σέβεται το Σύνταγμα, τις διεθνείς συμφωνίες και τους νόμους ως παράδειγμα για ολόκληρο το έθνος και τα σέβεται πλήρως ή ως κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα για να τα ακυρώσει ή να τα αλλάξει».
Αναφερθείς σε πρότερες δηλώσεις τις νέας ηγεσίας, ανέφερε ότι «άλλωστε, ο Mickoski και η πρόεδρος Gordana Siljanovska επανέλαβαν πολλές φορές ότι δεν σκοπεύουν να ακυρώσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, παρόλο που δεν συμφωνούν με αυτήν. Ως εκ τούτου, ως κάτοχοι των ανώτατων κρατικών αξιωμάτων, θα πρέπει να σέβονται το Σύνταγμα, τη διεθνή Συμφωνία των Πρεσπών και τους νόμους. Θα πρέπει να προσβλέπουν στο μέλλον της Βόρειας Μακεδονίας και του μακεδονικού λαού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης