Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

To αντίο του Τσαμάζ και η επόμενη μέρα του ΟΤΕ, τι είπε για τον ανταγωνισμό; - Η μετοχή ωστόσο δεν ενθουσιάζει

To αντίο του Τσαμάζ και η επόμενη μέρα του ΟΤΕ, τι είπε για τον ανταγωνισμό; - Η μετοχή ωστόσο δεν ενθουσιάζει
Οι επενδύσεις του Ομίλου για το 2024 αναμένεται να ανέλθουν μεταξύ 610 εκατ. και 620 εκατ. ευρώ, καθώς η εταιρεία συνεχίζει την ανάπτυξη των υποδομών FTTH
Μετά από 54 τηλεδιασκέψεις και 13,5 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στο τιμόνι του ΟΤΕ, ο διευθύνων σύμβουλος, Μιχάλης Τσαμάζ, αποχαιρέτησε τους αναλυτές στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη.
Κάνοντας μία ανάλυση του έργου του μίλησε για τη μεταμόρφωση του ΟΤΕ, την ισχυροποίηση των οικονομικών του, την ψηφιοποίηση αλλά και τις μεγάλες επενδύσεις.
Είπε πως στα χρόνια αυτά έδωσε σε μερίσματα και αγορές ιδίων μετοχών 3,5 δισ. ευρώ και διπλασιάστηκε η αποτίμηση στο χρηματιστήριο.
Πλέον ο οργανισμός είναι δομημένος σε μία κερδοφόρα πορεία και να δίνει αξία στους μετόχους, σημείωσε ο κ.Τσαμάζ.
Ανέφερε επίσης πως έχει χτιστεί ένα καλό momentum και πως ο επόμενος CEO, Κώστας Νεμπής, θα συνεχίσει να αναπτύσσει τον οργανισμό, να δημιουργεί σημαντικές ταμειακές ροές, να επενδύει στις υποδομές και να προσφέρει αξία στους συνδρομητές, συνεργάτες και μετόχους.
Ο ΟΤΕ παρουσίασε αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο 2024 ανάλογα των εκτιμήσεων των αναλυτών.
Περιμένει για τα επόμενα δύο χρόνια συνέχιση της ανάπτυξης στην κινητή τηλεφωνία και απαντώντας σε ερώτημα αναλυτή, γιατί περιμένει ανάπτυξη όταν σε άλλες χώρες υπάρχει επιβράδυνση, ανέφερε η διοίκηση πως τώρα ξεκινάει η απελευθέρωση των δεδομένων και παράλληλα βελτιώνεται η χρήση internet μέσω κινητού και υπάρχει ακόμα αρκετός χώρος για ανάπτυξη.
Από την άλλη είπε πως περιμένει αργότερα μέσα στο έτος βελτίωση στη σταθερή παρά τη συνολική μείωση της εν λόγω αγοράς, η οποία θα προέρχεται όχι τόσο από τη φωνή, αλλά από την παροχή internet, ενώ σημειώθηκε αναφορικά με τον ανταγωνισμό, πως η ιστορία επαναλαμβάνεται και πως έχει ξαναγίνει ένταση ανταγωνισμού με προσφορές και εκπτώσεις αλλά μετά αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να αλλάξουν στρατηγική.
Οι ανταγωνιστές θα πάρουν και πάλι το μάθημά τους και θα γίνουν εξυπνότεροι αφού όταν χαμηλώνεις τιμές δεν προσφέρεις καλές υπηρεσίες, είπε η διοίκηση.
Αναφορικά με την απόσχιση των κεραιών, η οποία αναφέρθηκε στο δελτίο τύπου, η διοίκηση ρωτήθηκε από τους αναλυτές, αλλά ανέφερε πως είναι μία διαδικασία που συνεχίζεται και όταν θα υπάρχει κάτι νεότερο θα ενημερώσει.
Ανάλογη απάντηση έδωσε και για το θέμα της Ρουμανίας, επαναλαμβάνοντας πως πρόθεση είναι να σταθεροποιήσει την εταιρεία και αν υπάρχει κάτι νέο θα ενημερώσει.
Για το σύνολο του 2024, η διοίκηση του ΟΤΕ διατηρεί το στόχο για τις ελεύθερες ταμειακές ροές στα 470 εκατ. περίπου, αντανακλώντας υψηλότερες πληρωμές φόρου εισοδήματος σε σχέση με το 2023, που επηρεάστηκε θετικά από μία πίστωση φόρου.
Οι επενδύσεις του Ομίλου για το 2024 αναμένεται να ανέλθουν μεταξύ 610 εκατ. και 620 εκατ. ευρώ, καθώς η εταιρεία συνεχίζει την ανάπτυξη των υποδομών FTTH.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης