Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova: Απελπισμένα τα ψέματα του Sunak για το ρωσικό αέριο - Ούτε για λύπηση τα fake news των Βρετανών

Zakharova: Απελπισμένα τα ψέματα του Sunak για το ρωσικό αέριο - Ούτε για λύπηση τα fake news των Βρετανών
«Τα ψέματα του Sunak είναι τόσο απελπιστικά που δεν θα μπορούσε κανείς ούτε να τον λυπηθεί», τόνισε η εκπρόσωπος της Μόσχας
Ο βρετανός πρωθυπουργός Rishi Sunak δέχθηκε τα σφοδρά πυρά της επίσημης εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova, η οποία τον κατηγόρησε ότι εξαπατά την κοινή γνώμη και διαδίδει fake news για τις ενέργειες της Ρωσίας σε πολλά μέτωπα.
Στο επίκεντρο της διαμάχης βρίσκονται οι πρόσφατες δηλώσεις του Sunak σε μια συνάντηση της δεξαμενής σκέψης Policy Exchange, όπου προειδοποίησε τα δυτικά έθνη για τις πιθανές συνέπειες των ενεργειών της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Προηγουμένως, ο Βρετανός Συντηρητικός πρωθυπουργός είχε ισχυριστεί ότι οι ελιγμοί της Ρωσίας στην Ουκρανία θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε επικίνδυνη πυρηνική κλιμάκωση, εγκαλώντας παράλληλα, τη Μόσχα ότι μετατρέπει σε πολεμικό εργαλείο τους ενεργειακούς πόρους της για να ασκήσει έλεγχο στη Δύση.
Ως απάντηση, η Zakharova απέρριψε τους ισχυρισμούς του Sunak ως «απελπιστικά ψέματα» και διέψευσε τις αιτιάσεις για πυρηνική κλιμάκωση εκ μέρους της Ρωσίας, επισημαίνοντας ότι ήταν ήταν το Κίεβο και όχι η Μόσχα, που συμμετείχε σε προκλητικές ενέργειες κοντά στον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia.
«Τα ψέματα του Sunak είναι τόσο απελπιστικά που δεν θα μπορούσε κανείς ούτε να τον λυπηθεί», τόνισε η εκπρόσωπος της Μόσχας.
Περαιτέρω, ανφισβήτησε τους ισχυρισμούς του επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης σχετικά με τις προμήθειες φυσικού αερίου, σημειώνοντας ότι η Ρωσία δεν έχει σταματήσει τις παραδόσεις της, σε αντίθεση με τις αιτιάσεις του Βρετανού πρωθυπουργού.

Η Δύση είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για τα κύματα της μετανάστευσης

Ως προς την ενεργειακή κρίση, η Ρωσίδα διπλωμάτισσα διευκρίνισε ότι η Μόσχα συνέχισε τις προμήθειες φυσικού αερίου χωρίς διακοπή, ρίχνοντας την ευθύνη στις ΗΠΑ και τις χώρες του ΝΑΤΟ για την απαγόρευση των ρωσικών εισαγωγών ενέργειας και την πίεση τους στην ΕΕ, προκειμένου να ακολουθήσει την πάγια δυτική τακτική.
Κατέδειξε, δε, την πολιτική πίεση από την Ουάσιγκτον ως τον αποκλειστικά παράγοντα για το κλείσιμο του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2.
Η Zakharova αναφέρθηκε, επίσης, στις κατηγορίες του Sunak ότι η Ρωσία εργαλειοποιεί τη μετανάστευση, προσπαθώντας να αποδομήσει το σχετικό αφήγημα.
Για τον λόγο αυτό, απέδωσε την προσφυγική κρίση στις δυτικές επεμβάσεις στη Λιβύη, τη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία.
Υποστήριξε ότι οι δυτικές ενέργειες είχαν αποσταθεροποιήσει αυτές τις περιοχές, οδηγώντας σε συγκρούσεις και κύματα προσφύγων
Στις 6 Μαΐου, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι το Γενικό Επιτελείο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων είχε ξεκινήσει τις προετοιμασίες για ασκήσεις στις οποίες συμμετείχαν πυραυλικές μονάδες της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας, της αεροπορίας και των ναυτικών δυνάμεων.
Σύμφωνα με το υπουργείο, οι ασκήσεις αυτές επικεντρώνονται στην εξάσκηση διαφόρων επιχειρήσεων που σχετίζονται με την προετοιμασία και την ανάπτυξη μη στρατηγικών πυρηνικών όπλων.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov συνέδεσε αυτές τις ασκήσεις με τις πρόσφατες δηλώσεις ορισμένων δυτικών αξιωματούχων σχετικά με την πιθανή ανάπτυξη στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης