Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης για νέο νοσοκομείο Κομοτηνής: Θα είναι μία επανάσταση για το Εθνικό Σύστημα Υγείας

Μητσοτάκης για νέο νοσοκομείο Κομοτηνής: Θα είναι μία επανάσταση για το Εθνικό Σύστημα Υγείας
«Θα εξυπηρετεί χριστιανούς και μουσουλμάνους»
Σχετικά Άρθρα
Το υπό ανέγερση νέο νοσοκομείο στην Κομοτηνή επισκέφθηκε το απόγευμα της Τρίτης 14/5 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών.
Το νέο γενικό νοσοκομείο στην Κομοτηνή θα έχει δυναμικότητα 165 κλινών και θα αντικαταστήσει το «Σισμανόγλειο», ένα από τα παλαιότερα εν λειτουργία νοσοκομεία στη χώρα. Οι εγκαταστάσεις του προβλέπεται να έχουν περίπου το διπλάσιο εμβαδόν και θα διαθέτουν μόνο μονόκλινα και δίκλινα δωμάτια. Σε βάθος πενταετίας μετά την έναρξη λειτουργίας του, το προσωπικό θα είναι αυξημένο κατά περισσότερους από 200 εργαζόμενους σε σύγκριση με το υφιστάμενο.
Κατά την επίσκεψή του στο εργοτάξιο, ο πρωθυπουργός δήλωσε: «Το ζήτημα δεν είναι μόνο το κτίριο, αλλά και μια τελείως καινούρια αντίληψη για τον τρόπο λειτουργίας του νοσοκομείου. Δεν αναφέρομαι μόνο στην ψηφιακή του διάσταση -φαντάζομαι ότι χαρτί στο νοσοκομείο αυτό δεν πρόκειται να υπάρχει- αλλά σε μία τελείως διαφορετική αντίληψη για τις σχέσεις του ιατρικού προσωπικού με τους ασθενείς.
Θα είναι μία επανάσταση για το Εθνικό Σύστημα Υγείας αυτό το νοσοκομείο, όπως βέβαια και το Παιδιατρικό Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη και το Γενικό Νοσοκομείο της Σπάρτης. Και είμαστε πολύ βαθιά υπόχρεοι και ευγνώμονες στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για ακόμα μία πολύ σημαντική δωρεά την οποία κάνει στο ελληνικό Δημόσιο.
Και βέβαια, η δική μας δουλειά τώρα και η δουλειά του Υπουργείου είναι να φροντίσουμε το νοσοκομείο να είναι απολύτως στελεχωμένο από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του.
Νομίζω ότι έχει και ιδιαίτερη αξία το γεγονός ότι το νοσοκομείο αυτό κατασκευάζεται σε μία περιοχή όπου υπάρχουν ιδιαίτερες εθνικές ευαισθησίες.
Μάλιστα, συνομιλώντας χθες με τον Πρόεδρο Ερντογάν, όταν μου ετέθη το ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητας και των θεμάτων ισονομίας, ισοπολιτείας, αφού ξεκαθάρισα ότι αυτά είναι ζητήματα τα οποία αφορούν την ελληνική έννομη τάξη, δεν μπόρεσα να μην υπενθυμίσω το γεγονός ότι το νοσοκομείο αυτό κατασκευάζεται εδώ στην Κομοτηνή για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες και του χριστιανικού αλλά και του μουσουλμανικού πληθυσμού. Οπότε, με το καλό εσείς θα τηρήσετε τα χρονοδιαγράμματα».
Το νέο νοσοκομείο της Κομοτηνής, όπως και τα επίσης υπό κατασκευή παιδιατρικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και γενικό νοσοκομείο Σπάρτης, συνολικού προϋπολογισμού σχεδόν 450 εκατομμυρίων ευρώ, κατασκευάζονται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας του για την Υγεία.
Το έργο κατασκευής του νέου νοσοκομείου Κομοτηνής υλοποιεί ο Όμιλος ΑΒΑΞ και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Κωνσταντίνος Μιτζάλης, ξενάγησε τον πρωθυπουργό.
Οι προδιαγραφές βάσει των οποίων κατασκευάζεται το νέο γενικό νοσοκομείο αποβλέπουν στην παροχή υψηλού επιπέδου περίθαλψης και σε καινοτόμες, εξειδικευμένες ιατρικές υπηρεσίες. Το συγκρότημα θα είναι πλήρως ψηφιακό και φιλικό στο περιβάλλον, με εκτεταμένους χώρους πρασίνου και χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ενσωματώνοντας πράσινες αρχές βιωσιμότητας που θα το καταστήσουν ένα από τα πιο ενεργειακά αποδοτικά νοσοκομεία στην κατηγορία του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης