Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

MSCI: Στον δείκτη Small Cap εισέρχονται οι μετοχές των Optima Bank και «Ελ. Βενιζέλος» - Καμία μεταβολή στον Standard

MSCI: Στον δείκτη Small Cap εισέρχονται οι μετοχές των Optima Bank και «Ελ. Βενιζέλος» - Καμία μεταβολή στον Standard
O βασικός δείκτης θα συνεχίσει να περιλαμβάνει 10 μετοχές
Στον δείκτη Small Cap Index (χαμηλής κεφαλαιοποίησης) της MSCI εισήλθαν οι μετοχές των Optima Bank και «Ελ. Βενιζέλος», μετά την καθιερωμένη τριμηνιαία αναδιάρθρωση των δεικτών.
Οι αλλαγές θα ισχύσουν μετά τις 31 Μαΐου 2024.
Υπενθυμίζεται ότι στον MSCI Small Cap, είχαν προστεθεί στις 13/2 του 2024 οι μετοχές των Intralot και Intrakat, χωρίς να υπάρξει κάποια έξοδος.
Σε ό,τι αφορά στον βασικό, Global Standard Index για την Ελλάδα,στη σημερινή (15/5) έκθεση δεν υπήρξαν μεταβολές.
Έτσι, πλέον, ο βασικός δείκτης θα συνεχίσει να περιλαμβάνει 10 μετοχές και συγκεκριμένα τις ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Jumbo, ΔΕΗ, Eurobank, Εθνική Τράπεζα, Μυτιληναίος, Alpha Bank, Motor Oil και Τράπεζα Πειραιώς.
1_674.JPG
Έρχεται τον Μάιο σκληρή διόρθωση -18% στο Χρηματιστήριο, εξελίσσεται σε επικίνδυνη φούσκα 

Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι τώρα διόρθωση στο ελληνικό χρηματιστήριο δεν έχει σημειωθεί.... στην οποία επιμένει το BN (bankingnews)
Το ελληνικό χρηματιστήριο βρίσκεται στις 1.455 μονάδες δηλαδή στην κρίσιμη αντίσταση της ζώνης των 1.450 με 1.470 μονάδων.
Με τεχνικούς όρους εάν σπάσει η ζώνη αυτή ανοδικά επόμενος στόχος οι 1.550 μονάδες.
Εάν θέλετε να εξελίξουμε την συζήτηση διάσπαση και των 1.550 μονάδων θα οδηγήσει το ελληνικό χρηματιστήριο στις 1.680 μονάδες.
Όλα αυτά είναι πολύ ωραία αλλά αποκρύπτουν μια αλήθεια.
Το ελληνικό χρηματιστήριο είναι μια επικίνδυνη φούσκα που συντηρείται μέχρι να αποχωρήσει το Helikon από την αγορά και μέχρι να φύγουν και ορισμένοι άλλοι επενδυτές έχοντας εκτοξεύσει τις τράπεζες σε αποτιμήσεις πάνω από 1 φορά την λογιστική τους αξία.
Το ελληνικό χρηματιστήριο δεν έχει διορθώσει και ενώ δεν υπάρχουν εσωτερικά αίτια για διόρθωση ο κύριος παράγοντας εστιάζει στο διεθνές αίτιο μιας διόρθωσης…
Μια διόρθωση -18% στον Γενικό Δείκτη θα αποτελούσε μια καλή ευκαιρία για επανείσοδο σε χαμηλότερες τιμές, θα επέτρεπε την έξοδο επενδυτών με κέρδος και το κυριότερο θα αποσυμπίεζε ζώνες όπου οι φούσκες έχουν καταστεί ακραία επικίνδυνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης