Τελευταία Νέα
Διεθνή

Boeing: Αντιμέτωπη με ποινικές διώξεις για δύο πολύνεκρα αεροπορικά δυστυχήματα

Boeing: Αντιμέτωπη με ποινικές διώξεις για δύο πολύνεκρα αεροπορικά δυστυχήματα

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος των οικογενειών των θυμάτων

Σχετικά Άρθρα

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης γνωστοποίησε με επιστολή προς την ομοσπονδιακή δικαιοσύνη ότι η Boeing δεν τήρησε ορισμένους από τους όρους της συμφωνίας που προβλέπει ότι η εταιρεία θα αποφύγει την ποινική δίωξη για τα δύο αεροπορικά δυστυχήματα του αεροσκάφους της 737 MAX, που προκάλεσαν τον θάνατο συνολικά 346 ανθρώπων συνολικά στο τέλος του 2018 και στις αρχές του 2019 αντίστοιχα.
Στο εξής, «η Boeing μπορεί να διωχθεί ποινικά» για τις υποθέσεις αυτές, γνωστοποιεί στην επιστολή του το υπουργείο Δικαιοσύνης, που δηλώνει ότι μελετά την δυνατότητα να ασκήσει δίωξη ή μη κατά της εταιρείας που βρίσκεται σε μεγάλη κρίση έπειτα από σειρά πρόσφατων ατυχημάτων.
Οι ομοσπονδιακές αρχές «κατέληξαν ότι η Boeing παραβίασε τις υποχρεώσεις» που απορρέουν από την συμφωνία «αφού δεν σχεδίασε, δεν εφάρμοσε και δεν τήρησε πρόγραμμα» με στόχο την συμμόρφωσή της με τους αμερικανικούς νόμους «στο σύνολο των δραστηριοτήτων της», αναφέρεται στην επιστολή του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης.
Είναι ένα «καλό πρώτο βήμα», αλλά «θα πρέπει να περιμένουμε και άλλες ενέργειες του υπουργείου Δικαιοσύνης ώστε η Boeing να λογοδοτήσει», αναφέρει ο εκπρόσωπος των οικογενειών των θυμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης