Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρουφάκης για συλληφθέντες Νομικής: Να αφεθούν αμέσως ελεύθεροι

Βαρουφάκης για συλληφθέντες Νομικής: Να αφεθούν αμέσως ελεύθεροι
Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 χαρακτηρίζει εντελώς πρωτόγνωρη κατάσταση τη διοικητική κράτηση και την απέλαση Ευρωπαίων πολιτών
Σχετικά Άρθρα
«Το ελληνικό κράτος ζήλεψε τη δόξα του γερμανικού, απελαύνοντας ευρωπαίους πολίτες για πολιτική δράση», σχολίασε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 και υποψήφιος ευρωβουλευτής Γιάνης Βαρουφάκης, με αφορμή τον εγκλεισμό σε κέντρα κράτησης και τη σχεδιαζόμενη απέλαση Ευρωπαίων πολιτών από την Ελλάδα.
Όπως αναφέρει ο κ. Βαρουφάκης, «εννέα ευρωπαίοι πολίτες, στη συντριπτική τους πλειονότητα γυναίκες, συνελήφθησαν από κοινού με Έλληνες φοιτητές για τη συμμετοχή τους σε ολιγόωρη συμβολική κατάληψη της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, προς ένδειξη αλληλεγγύης στον δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό. Ενώ όμως το δικαστήριο ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης προκειμένου να κληθούν κρίσιμοι μάρτυρες και διερμηνείς και διέταξε να αφεθούν όλοι ελεύθεροι, η Ελληνική Αστυνομία δέσμευσε τους Ευρωπαίους πολίτες και τους οδήγησε στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, όπου παραμένει κρατούμενος ο πολίτης Ισπανίας, ενώ τις οκτώ γυναίκες τις οδήγησε στο κλειστό κέντρο κράτησης αλλοδαπών στην Αμυγδαλέζα».
«Όλοι/ες κρατούνται σε απάνθρωπες συνθήκες με σκοπό την απέλασή τους, ως επικίνδυνοι για τη δημόσια τάξη, με αποφάσεις του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, προφανώς με εντολή Μητσοτάκη, όπως διαβάζω».
Στη συνέχεια, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 χαρακτηρίζει «εντελώς πρωτόγνωρη κατάσταση» τη διοικητική κράτηση και «την απέλαση Ευρωπαίων πολιτών προς τις χώρες τους -Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία και Μ. Βρετανία- με τον χαρακτηρισμό τους ως επικίνδυνων για τη δημόσια τάξη, εξαιτίας της απόδοσης πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικημάτων και μόνο, όπως είναι η διατάραξη λειτουργίας του πανεπιστημίου για ελάχιστες ώρες».« Και είναι εντυπωσιακός ο ζήλος των ελληνικών αρχών να καταπνίξουν κάθε φωνή αντίστασης στην εκτυλισσόμενη γενοκτονία» τονίζει ο κ. Βαρουφάκης.
«Μετά την ταξιδιωτική απαγόρευση που εξέδωσαν οι γερμανικές αρχές σε βάρος μου, προκειμένου να αναστείλουν την πολιτική μου δραστηριότητα, καθιστώντας με persona non grata στη Γερμανία, αναρωτήθηκα τι μπορεί να συμβεί σε απλούς πολίτες. Η απάντηση ήρθε πολύ γρήγορα, με τη διοικητική φυλάκιση Ευρωπαίων πολιτών σε κλειστό στρατόπεδο συγκέντρωσης με σκοπό την απέλασή τους» προσθέτει και συνεχίζει:
«Η ακραία παραβίαση των δικαιωμάτων της ελεύθερης μετακίνησης, της πολιτικής έκφρασης και της στέρησης της ελευθερίας σε κολαστήρια αλλοδαπών μαζι με την επιβαλλόμενη συνένοχη σιωπή για τη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού αναδεικνύει την Ευρώπη σε μια δυστοπική κοινότητα.»
«Να αφεθούν αμέσως ελεύθεροι οι Ευρωπαίοι πολίτες. Λευτεριά στην Παλαιστίνη – επειδή, όπως διαπιστώνουμε καθημερινά, τα δικά μας δικαιώματα και ελευθερίες εξαρτώνται και από την ελευθερία και τα δικαιώματα κάθε λαού που τα στερείται ελέω ΗΠΑ και ΕΕ», καταλήγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης