Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova: Εάν η Εσθονία κατάσχει ρωσικά assets θα είναι κατάφωρη ληστεία και έτσι θα την αντιμετωπίσουμε

Zakharova: Εάν η Εσθονία κατάσχει ρωσικά assets θα είναι κατάφωρη ληστεία και έτσι θα την αντιμετωπίσουμε
«Τα εχθρικά βήματα των κρατών της Βαλτικής κατά της χώρας μας δεν είναι κάτι καινούργιο και δεν μπορούν να μας εκπλήξουν» δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών 
Η Ρωσία θα θεωρήσει οποιαδήποτε παράνομη ενέργεια για την κατάσχεση της περιουσίας της ως κατάφωρη ληστεία που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova σχολιάζοντας την απόφαση του εσθονικού κοινοβουλίου να υποστηρίξει την πρωτοβουλία για κατάσχεση των ρωσικών assets που δέσμευσε το Ταλίν προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες της Ουκρανίας.
«Τα εχθρικά βήματα των κρατών της Βαλτικής κατά της χώρας μας δεν είναι κάτι καινούργιο και δεν μπορούν να μας εκπλήξουν.
Επιπλέον, κατά κανόνα, οι δυτικοί χειριστές χρησιμοποιούν τις χώρες της Βαλτικής ως "πεδίο δοκιμής" για να δοκιμάσουν τα νερά σχετικά με διάφορα είδη αντιρωσικών ιδεών», είπε η Zakharova.
«Όσον αφορά στην πρωτοβουλία του εσθονικού κοινοβουλίου, επαναλαμβάνουμε τη θέση μας ότι ορίζουμε οποιεσδήποτε παράνομες ενέργειες κατάσχεσης ρωσικής περιουσίας ως κατάφωρη ληστεία που παραβιάζει τις διατάξεις του διεθνούς δικαίου», πρόσθεσε η Zakharova.
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών τόνισε ότι «υπό την προϋπόθεση ότι αυτή η νομοθετική πρωτοβουλία τεθεί σε ισχύ, οι Εσθονοί θα δημιουργήσουν στην πραγματικότητα ένα ιστορικό προηγούμενο, καθώς θα καταστρέψουν τα αιώνια θεμέλια της ύπαρξης της δυτικής κοινωνίας - την αρχή του απαραβίαστου της ιδιωτικής ιδιοκτησίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης