Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παγκόσμιο συναγερμό σήμαναν οι ΗΠΑ - Προσοχή για όλους τους Αμερικανούς... επίκειται τρομοκρατική επίθεση

Παγκόσμιο συναγερμό σήμαναν οι ΗΠΑ - Προσοχή για όλους τους Αμερικανούς... επίκειται τρομοκρατική επίθεση
Σε ξεχωριστό δελτίο, τόσο το FBI όσο και το DHS δήλωσαν ότι ομάδες όπως το ISIS ή το Ισλαμικό Κράτος μπορεί να «επιδιώξουν να εκμεταλλευτούν αυξημένες συγκεντρώσεις που σχετίζονται» με εκδηλώσεις που σχετίζονται με το «Pride»
Σε μία πρωτοφανή προειδοποίηση προχώρησε το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, το οποίο συνέστησε «παγκόσμια προσοχή» για τους πολίτες να παραμείνουν σε εγρήγορση για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις ή άλλες βίαιες ενέργειες εναντίον Αμερικανών.
Σε μια «ειδοποίηση ασφαλείας» που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπό της, η υπηρεσία ανέφερε ότι η προειδοποίηση εστάλη λόγω «ενδεχομένων τρομοκρατικών επιθέσεων, διαδηλώσεων ή βίαιων ενεργειών κατά των ΗΠΑ».
Οι Αμερικανοί που βρίσκονται στο εξωτερικό, προστίθεται, να έχουν «αυξημένη προσοχή».
Το Υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε επίσης ότι «έχει επίγνωση του αυξημένου δυναμικού για βία εμπνευσμένη από ξένες τρομοκρατικές οργανώσεις κατά» LGBT ατόμων, απηχώντας μια δήλωση που εξέδωσε το FBI και το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι τρομοκρατικές ομάδες όπως το ISIS θα μπορούσαν να στοχοποιήσουν» εκδηλώσεις που σχετίζονται με τον μήνα υπερηφάνειας τον Ιούνιο.
«Μείνετε σε εγρήγορση σε τοποθεσίες όπου συχνάζουν τουρίστες, συμπεριλαμβανομένων των εορτασμών Pride και των χώρων που συχνάζουν» αυτά τα άτομα, προστίθεται στο δελτίο.
Δεν παρείχε καμία συγκεκριμένη λεπτομέρεια σχετικά με τυχόν υποτιθέμενες ή αναφερόμενες τρομοκρατικές συνωμοσίες.

Η τελευταία προειδοποίηση

Στα τέλη του περασμένου έτους, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε παρόμοια παγκόσμια προειδοποίηση για τους Αμερικανούς μετά την 7η Οκτωβρίου 2023, όταν έγινε η επίθεση υπό την ηγεσία της Hamas στο Ισραήλ που πυροδότησε τη συνεχιζόμενη σύγκρουση στη Γάζα.
Πριν από περίπου μία εβδομάδα, το Υπουργείο εξέδωσε δήλωση για τους Αμερικανούς πολίτες στη Μέση Ανατολή, προειδοποιώντας τους να λάβουν υπόψη μια ταξιδιωτική οδηγία για το Ισραήλ, τη Γάζα και τη Δυτική Όχθη λόγω ενεργών στρατιωτικών επιχειρήσεων στην περιοχή.
«Τρομοκρατικές ομάδες, μοναχικοί τρομοκράτες και άλλοι βίαιοι εξτρεμιστές συνεχίζουν να σχεδιάζουν πιθανές επιθέσεις στο Ισραήλ, τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα», ανέφερε.
«Οι τρομοκράτες και οι βίαιοι εξτρεμιστές μπορεί να επιτεθούν με ελάχιστη ή καθόλου προειδοποίηση, στοχεύοντας τουριστικές τοποθεσίες, συγκοινωνιακούς κόμβους, αγορές ή εμπορικά κέντρα και εγκαταστάσεις τοπικής αυτοδιοίκησης».

Προειδοποίηση FBI και DHS

Σε ξεχωριστό δελτίο, τόσο το FBI όσο και το DHS δήλωσαν ότι ομάδες όπως το ISIS ή το Ισλαμικό Κράτος μπορεί να «επιδιώξουν να εκμεταλλευτούν αυξημένες συγκεντρώσεις που σχετίζονται» με εκδηλώσεις που σχετίζονται με το «Pride».
Οι τρομοκρατικές απειλές θα μπορούσαν να γίνουν μέσω ταχυδρομείου, αυτοπροσώπως ή διαδικτυακά, δήλωσαν οι υπηρεσίες χωρίς να διευκρινίσουν ή να δώσουν συγκεκριμένες λεπτομέρειες.
Το δελτίο σημείωσε ότι στις 12 Ιουνίου είναι η όγδοη επέτειος από τον μαζικό πυροβολισμό στο νυχτερινό κλαμπ Pulse στο Ορλάντο κατά τον οποίο σκοτώθηκαν 49 άνθρωποι.
Μετά το περιστατικό, ομάδες υπέρ του Ισλαμικού Κράτους «επαίνεσαν αυτή την επίθεση ως μια από τις επιθέσεις υψηλού προφίλ στις δυτικές χώρες» και «οι υποστηρικτές το πανηγύρισαν», σύμφωνα με το FBI και το DHS.
Και οι δύο υπηρεσίες σημείωσαν επίσης ότι τον Φεβρουάριο του 2023, ένας πίνακας μηνυμάτων που σχετίζεται με το ISIS περιλάμβανε «ρητορική και συσπειρώθηκε ενάντια στην ανάπτυξη και την προώθηση» των LGBT ομάδων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης