Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διέφυγε τον άμεσο κίνδυνο ο Σλοβάκος πρωθυπουργός Fico: Σοβαρή αλλά σταθερή η κατάσταση της υγείας του

Διέφυγε τον άμεσο κίνδυνο ο Σλοβάκος πρωθυπουργός Fico: Σοβαρή αλλά σταθερή η κατάσταση της υγείας του
«Είμαστε όλοι λίγο πιο ήρεμοι», είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έξω από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο Σλοβάκος πρωθυπουργός στην πόλη Μπάνσκα Μπίστριτσα.
Η ζωή του Σλοβάκου πρωθυπουργού Robert Fico δεν διατρέχει πλέον κίνδυνο, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Robert Kalinak, τέσσερις μέρες μετά την επίθεση με πυροβολισμούς εναντίον του.
«Δεν υπάρχει πλέον άμεσος κίνδυνος για τη ζωή του, όμως η κατάστασή του παραμένει σοβαρή και χρειάζεται εντατική φροντίδα», είπε ο Kalinak, εκτελών χρέη αναπληρωτή πρωθυπουργού.
«Είμαστε όλοι λίγο πιο ήρεμοι», είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σε συνέντευξη Τύπου έξω από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο Fico στην πόλη Banska Bistrica της κεντρικής Σλοβακίας, μεταδίδει το Reuters.
Ο 59χρονος πρωθυπουργός χτυπήθηκε από τέσσερις σφαίρες την Τετάρτη σε μια επίθεση που σήμανε συναγερμό για την πολωμένη κατάσταση της πολιτικής στη χώρα της Κεντρικής Ευρώπης.
Οι πυροβολισμοί αυτοί ήταν η πρώτη μεγάλη απόπειρα δολοφονίας Ευρωπαίου πολιτικού ηγέτη εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια, προκαλώντας διεθνή καταδίκη.
Το Σλοβακικό Ειδικό Ποινικό Δικαστήριο αποφάσισε το Σάββατο ότι ο ύποπτος, ονόματι Juraj Cindula, θα παραμείνει υπό κράτηση αφού του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας.
Πρόκειται για 71χρονο πρώην φύλακα σε εμπορικό κέντρο και συγγραφέα τριών ποιητικών συλλογών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης