Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δείτε βίντεο από τη... σκόνη: Οι Ουκρανοί έχασαν 4 αυτοκινούμενα Bogdan μέσα σε μια εβδομάδα - Ρωσικό κυνήγι με Lancet

Δείτε βίντεο από τη... σκόνη: Οι Ουκρανοί έχασαν 4 αυτοκινούμενα Bogdan μέσα σε μια εβδομάδα - Ρωσικό κυνήγι με Lancet
Τα συγκεκριμένα συστήματα πυροβολικού είναι από τα νεότερα στο οπλοστάσιο των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων

Στην κατεύθυνση προς Kharkiv, τα ρωσικά στρατεύματα κατέστρεψαν πολλά ουκρανικά τροχοφόρα αυτοκινούμενα οβιδοβόλα 2S22 "Bogdan" διαμετρήματος 155 mm.
Τα συγκεκριμένα συστήματα πυροβολικού είναι από τα νεότερα στο οπλοστάσιο των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Από το 2024, η Ουκρανία είχε μόνο τέσσερις τέτοιες μονάδες, ωστόσο, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα New York Times, μέχρι τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, η Ουκρανία είχε δημιουργήσει μια μηνιαία παραγωγή οκτώ αυτοκινούμενων όπλων.
Στο Διαδίκτυο εμφανίστηκαν βίντεο που καταδεικνύουν την επιχείρηση καταστροφής ουκρανικών αυτοκινούμενων πυροβόλων όπλων με χρήση πυρομαχικών (UAVs Kamikaze) της οικογένειας Lancet.
Παρακάτω το βίντεο δείχνει πώς μαχητές της ρωσικής ομάδας δυνάμεων «North» χτυπούν ένα αυτοκινούμενο όπλο 2S22 «Bogdan» που βρίσκεται σε δασώδη περιοχή κοντά στο χωριό Pitomnik.

Το βίντεο δείχνει πώς το πλήρωμα του ουκρανικού συστήματος πυροβολικού, έχοντας αντεπιτεθεί, προσπαθεί να κρυφτεί μαζί με το αυτοκινούμενο όπλο σε μια δασώδη περιοχή.
Ο ουκρανικός στρατός άλλαξε γρήγορα τη θέση βολής του πολλές φορές και προσπάθησε με κάθε δυνατό τρόπο να μπερδέψει τις ρωσικές εναέριες αναγνωρίσεις.
Ωστόσο, το αυτοκινούμενο  οβιδοβόλο εντοπίστηκε και καταστράφηκε από εύστοχο χτύπημα από περιπλανώμενα πυρομαχικά.


www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης