Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο «αλυσοπρίονο» του Αργεντινού προέδρου Milei η σύζυγος του Ισπανού πρωθυπουργού: Είναι απόλυτα διεφθαρμένη, λερώνεται συνεχώς

Στο «αλυσοπρίονο» του Αργεντινού προέδρου Milei η σύζυγος του Ισπανού πρωθυπουργού: Είναι απόλυτα διεφθαρμένη, λερώνεται συνεχώς
O Javier Milei συμμετείχε σε συγκέντρωση της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς που οργανώθηκε από το ισπανικό κόμμα Vox
Διπλωματική διαμάχη προκάλεσε με δηλώσεις του ο Αργεντινός πρόεδρος Javier Milei σε αναφορά του για τη σύζυγο του πρωθυπουργού της Ισπανίας Sanchez, χαρακτηρίζοντάς την κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Μαδρίτη απόλυτα διεφθαρμένη.
Ειδικότερα, ο Milei συμμετείχε σε συγκέντρωση της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς που οργανώθηκε από το ισπανικό κόμμα Vox.
Εκεί κατακεραύνωσε τη σύζυγο του Sánchez, Begoña Gómez.
Όπως είναι ευνόητο, τα σχόλια του Αργεντινού προέδρου, ο οποίος δεν συνάντησε τον Sánchez, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών της Ισπανίας José Manuel Albares, ο οποίος είπε ότι ήταν «μια μετωπική επίθεση στη δημοκρατία μας, στους θεσμούς μας και στην Ισπανία».
Στη συνέχεια, ο Albares είπε ότι η ισπανική κυβέρνηση «θα λάβει μέτρα για την υπεράσπιση της κυριαρχίας μας» εάν ο Milei δεν ζητήσει συγγνώμη.
Η Ισπανία ανακάλεσε επίσης τον πρεσβευτή της από το Μπουένος Άιρες για διαβουλεύσεις.
Ο Milei επέκρινε τον Sánchez που τον περασμένο μήνα αποφάσισε ήθελε να σταματήσει να ασκεί πρωθυπουργία όταν η σύζυγός του έγινε στόχος έρευνας για διαφθορά.
Καταγγέλλοντας την κατάχρηση εξουσίας που ο σοσιαλισμός θα μπορούσε να φέρει, ο Milei είπε για τον Sanchez: «Έχει μια διεφθαρμένη γυναίκα, λερώνεται και χρειάζεται πέντε μέρες για να σκεφτεί τι να κάνει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης