Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά τις 1.500 μονάδες, τι ακολουθεί; - Οι εκτιμήσεις των χρηματιστών, ποια τα περιθώρια ανόδου της αγοράς

Μετά τις 1.500 μονάδες, τι ακολουθεί; - Οι εκτιμήσεις των χρηματιστών, ποια τα περιθώρια ανόδου της αγοράς
Τι υποστηρίζουν στο ΒΝ Νίκος Πετροπουλάκης (Merit ΑΧΕΠΕΥ) και Nίκος Χρυσοχοΐδης (Χρυσοχοΐδης ΑΧΕΠΕΥ)
Σχετικά Άρθρα
Τον στόχο που είχαν θέσει οι χρηματιστές για το 2024, στη δημοσκόπηση του ΒΝ (δείτε εδώ), έχει πιάσει η αγορά, αφού ο Γενικός Δείκτης έχει στις τελευταίες συνεδριάσεις δοκιμάζει το ψυχολογικό όριο των 1.500 μονάδων και χθες έκλεισε πάνω από αυτό για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια.
Η πορεία της αγοράς από την αρχή του έτους είναι εντυπωσιακή και η άνοδος προσεγγίζει το 16%, ενώ πολλές μετοχές έχουν αποδόσεις ανώτερες από αυτές του Γενικού Δείκτη.
Το ερώτημα είναι τι θα συμβεί από εδώ και πέρα.
Προφανώς και δεν υπάρχουν προφήτες, αλλά οι απόψεις στελεχών της αγοράς που στο παρελθόν έχουν δώσει σωστές εκτιμήσεις και έχουν επιβεβαιωθεί από την πορεία της αγοράς, έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Merit ΑΧΕΠΕΥ, Νίκο Πετροπουλάκη, η αγορά δικαίως βρίσκεται εδώ που βρίσκεται και μπορεί να πάει και πιο ψηλά.
Τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται, οι νέες εισαγωγές που αναμένονται, τα placements αλλά και οι ξένες αγορές δικαιολογούν τις αποτιμήσεις και δημιουργούν
επιλεκτικές τοποθετήσεις.
Ο κ.Πετροπουλάκης αναφέρθηκε και σε επιμέρους μετοχές, προκειμένου να δείξει ότι υπάρχουν μετοχές που έχουν ακόμα πολλά να πουν.
«Έχει καμία σχέση η σημερινή Aegean με την Aegean πριν 2 ή 3 ετών;
Έχει δώσει όλα όσα είχε να δώσει η ΔΕΗ;
Το Αεροδρόμιο έχει μεγάλες επενδύσεις μπροστά του και κάποια στιγμή θα βρεθεί και αυτό στην αποτίμηση που πρέπει», είπε ο κ.Πετροπουλάκης, ενώ ανέφερε και άλλα παραδείγματα μετοχών που έχουν πολλά να πουν και να δώσουν όπως ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΕΧΑΕ, HelleniQ Energy.

Η εναλακτική αγορά 

Η Noval είπε επίσης πως εισέρχεται στο Χ.Α. και είναι θετική εξέλιξη
, ενώ θα πρέπει να περιμένουμε εισαγωγές και στην Εναλλακτική Αγορά, μία αγορά που επίσης πρέπει να παρακολουθούμε.
Σημείωσε επίσης πως πρέπει να υπάρχει πάντα μία ρευστότητα στα χαρτοφυλάκια προκειμένου να εκμεταλλευτούν οι επενδυτές ευκαιρίες, ενώ τόνισε επίσης και το γεγονός
ότι οι Έλληνες απέχουν και πολλοί ακόμα σκέφτονται το 1999, όμως τα πράγματα σήμερα δεν είναι τα ίδια και ούτε θα γίνουν.
Από την πλευρά του ο Νίκος Χρυσοχοΐδης, διευθύνων σύμβουλος της Χρυσοχοΐδης ΑΧΕΠΕΥ, σημείωσε επίσης πως η αγορά έπιασε τον ψυχολογικό στόχο των 1.500 μονάδων.
Η άνοδος αποδίδεται στις καλές ειδήσεις από το εσωτερικό, αλλά και στο καλό κλίμα που υπάρχει στο εξωτερικό.
«Μέχρι και τις αμερικανικές εκλογές φαίνεται πως θα έχουμε καλό κλίμα στο εξωτερικό και στις αγορές και η δική μας αγορά έχει ένα παράθυρο ευκαιρίας να ακολουθήσει», εκτίμησε ο κ.Χρυσοχοΐδης.
Τα έσοδα από τον τουρισμό αναμένεται και φέτος να πάνε καλά και να στηρίξουν τα οικονομικά της χώρας, από τον κλάδο της πληροφορικής έχουν βγει καλές ειδήσεις, αναμένονται και από την ενέργεια, επομένως υπάρχουν οι δυνατότητες για να κινηθεί πιο
ψηλά η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης