Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Mytilineos: Placement για 7,2 εκατ. μετοχές ή 5,03%, στα 35,5 ευρώ η τιμή διάθεσης - Ξετυλίγεται το μεγάλο σχέδιο εισόδου στο Λονδίνο

Mytilineos: Placement για 7,2 εκατ. μετοχές ή 5,03%, στα 35,5 ευρώ η τιμή διάθεσης - Ξετυλίγεται το μεγάλο σχέδιο εισόδου στο Λονδίνο
Στη διαδικασία μετείχαν και ελληνικές χρηματιστηριακές
Σε placement 7,2 εκατομμυρίων μετοχών ή 5,03%, αξίας 230 εκατ. ευρώ, προχώρησε η Mytilineos.
Πωλητές ήταν οι Frezia LTD και η Kilteo LTD, εταιρείες που ανήκουν στον μεγαλομέτοχο, που κατέχει περίπου το 26,54%, και ο οποίος μετά την παραχώρηση των μετοχών θα κατέχει ποσοστό περίπου 22%.
Τη συναλλαγή πραγματοποίησε η Citigroup και η Morgan Stanley, ενώ συμμετείχε και η Euroxx.
Η τιμή διάθεσης ορίστηκε στα 35,5 ευρώ, δηλαδή discount 8% σε σχέση με το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης (38,94 ευρώ).
Σημειώνεται πως σε νεότερη έκθεσή της η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ έδωσε νέα, αυξημένη τιμή στόχο στα 48,50 ευρώ έναντι 44,50 ευρώ που έδινε η χρηματιστηριακή στις 8 Νοεμβρίου του 2023, υποδηλώνοντας 25% περιθώριο ανόδου, διατηρώντας τη σύσταση Outperform.
Με το νέο αυτό report, η Πειραιώς εντάχθηκε στην ομάδα των αναλυτών που δίνουν στη Mytilineos τιμή - στόχο άνω των 45 ευρώ, μαζί με τις Morgan Stanley, Citi, NBG, Eurobank, EUROXX, Optima, EDISON και Pantelakis.

Κύριος λόγος τα long only funds

Ως γνωστόν, η Mytilineos εξετάζει το ενδεχόμενο εισαγωγής των μετοχών της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, εντός των επόμενων 12 μηνών.
Ερωτηθέντες σχετικά, στελέχη της εταιρείας ανέφεραν: «Είναι άλλο ένα βήμα στο ταξίδι που έχουμε ξεκινήσει ενόψει της Αγγλίας.
Κύριος λόγος είναι τα long only funds που θα μας υποστηρίξουν στο relisting.
Η αύξηση του free float θα βοηθήσει στο weight, ενώ αυξάνει το weight της εταιρείας στο Greek MSC, με αποτέλεσμα να προσελκύει εισροές.
Το free float θα αυξήσει και το liquidity της μετοχής, κάτι που αποτελεί σημαντικό στοιχείο για τα μεγάλα χρηματιστήρια, ακόμα και από το capitalization.
O δρόμος προς το LSE έχει πολλά βήματα, τα οποία άρχισαν με τον εταιρικό μετασχηματισμό τον Δεκέμβριο του 2022.
Έχουν γίνει πολλά και υπάρχουν και άλλα στο πλαίσιο της ομαλής πορείας για το LSE και μετά στον FTSE 100».
Όπως επανειλημμένως έχουν αναφέρει βρετανικά μέσα, η δημόσια εγγραφή του, η οποία θα ανέρχεται σε δισεκατομμύρια λίρες, θα προσφέρει πρωτόγνωρη ώθηση στην πολύπαθη αγορά του Λονδίνου.
«Η εταιρεία δραστηριοποιείται στη μεταλλουργία, την ενέργεια και τη μηχανική, και έχει κεφαλαιοποίηση σχεδόν 5,3 δισ. ευρώ (4,5 δισ. £).
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχει κατασκευάσει ηλιακά πάρκα καθώς και υποδομές για το Εθνικό Δίκτυο, συμπεριλαμβανομένων γραμμών ηλεκτρικής ενέργειας υψηλής τάσης όπως το έργο Eastern Green Link 1».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης