Τελευταία Νέα
Διεθνή

Waller (Fed): Θα περάσει καιρός για να γίνουν οι πρώτες μειώσεις επιτοκίων

Waller (Fed): Θα περάσει καιρός για να γίνουν οι πρώτες μειώσεις επιτοκίων
«Οι κεντρικοί τραπεζίτες δεν πρέπει να είναι απόλυτοι» ανέφερε ο αξιωματούχος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), Christopher Waller
«Λόγω του γεγονότος πως η αγορά εργασίας παραμένει ανθεκτική, θα περιμένω αρκετούς ακόμη μήνες καλών στοιχείων για τον πληθωρισμό για να υποστηρίξω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής» ανέφερε ο αξιωματούχος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), Christopher Waller.
Ειδικότερα, σε ομιλία του την Τρίτη ενώπιον του Ινστιτούτου Peterson για τα Διεθνή Οικονομικά στην Ουάσιγκτον, ο Waller, πρόσθεσε ότι θα χρειαστεί επιπλέον στοιχεία για να υποστηρίξει τη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής σύντομα.
Επικαλούμενος μία σειρά από δεδομένα που επιβεβαιώνουν ότι ο πληθωρισμός φαίνεται να αποκλιμακώνεται, ανέφερε ότι δεν θεωρεί απαραίτητη μία περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων.
«Οι κεντρικοί τραπεζίτες δεν πρέπει να είναι απόλυτοι, αλλά τα στοιχεία δείχνουν ότι ο πληθωρισμός δεν επιταχύνεται και πιστεύω ότι η εφαρμογή αυξήσεων στη νομισματική πολιτική είναι μάλλον αχρείαστη» ανέφερε ο αξιωματούχος της Fed.
Ο υπεύθυνος χάραξης πολιτικής, υπέδειξε μία σειρά από μακροοικονομικά στοιχεία, τις μειωμένες λιανικές πωλήσεις, την επιβράδυνση στον τομέα της μεταποίησης και των υπηρεσιών για να επισημάνει ότι τα υψηλότερα επιτόκια που επέβαλε η Fed, έχουν συμβάλει στην άμβλυνση μέρους της ζήτησης που έφερε τα υψηλότερα ποσοστά πληθωρισμού των τελευταίων 40 ετών.
«Παρ' όλο που η αύξηση των μισθοδοσιών παραμένει σταθερή, οι εσωτερικές μετρήσεις, όπως ο ρυθμός με τον οποίο οι εργαζόμενοι εγκαταλείπουν τη δουλειά τους, δείχνουν ότι η εξαιρετικά «σφιχτή» αγορά εργασίας που έχει οδηγήσει τους μισθούς να αυξηθούν κοντά στο στόχο της Fed για τον πληθωρισμό στο 2%, εμφανίζει σημάδια «χαλάρωσης», πρόσθεσε.
«Η οικονομία φαίνεται να εξελίσσεται κοντά σε αυτό που ανέμενε η Επιτροπή», ανέφερε ο Waller, που αποτελεί μόνιμο μέλος με δικαίωμα ψήφου στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς που καθορίζει τα επιτόκια. Παρ' όλα αυτά δήλωσε ότι δεν είναι έτοιμος να υποστηρίξει μειώσεις επιτοκίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης