Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Πυρηνική» οργή στη Ρωσία: Η Δύση αδιαφορεί για τον κίνδυνο πυρηνικού ολοκαυτώματος στη Zaporizhia

«Πυρηνική» οργή στη Ρωσία: Η Δύση αδιαφορεί για τον κίνδυνο πυρηνικού ολοκαυτώματος στη Zaporizhia
O Roman Ustinov καταγγέλλει τον «στρουθοκαμηλισμό» της Δύσης, ως προς τους ουκρανικούς βομβαρδισμούς στον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia
Οι χώρες που αρνούνται να αναγνωρίσουν την ευθύνη της Ουκρανίας ως προς τους βομβαρδισμούς στον Πυρηνικό Σταθμό της Zaporizhia αδιαφορούν επιδεικτικά για την ασφάλεια του σταθμού, τόνισε σε αυστηρό τόνο ο Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στους διεθνείς οργανισμούς με έδρα τη Βιέννη, Roman Ustinov.
Η Διεθνής Διάσκεψη για την Πυρηνική Ασφάλεια (ICONS), που διοργανώνεται από τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ), πραγματοποιείται στη Βιέννη από τις 20 έως τις 24 Μαΐου.
Κατά την παρουσίαση εθνικών δηλώσεων, ορισμένες χώρες κατηγόρησαν τη Ρωσία για την εύφκλεκτη κατάσταση γύρω από την πυρηνική εγκατάσταση.
«Η κύρια ένδειξη ότι τα ζητήματα της πυρηνικής και φυσικής πυρηνικής ασφάλειας, στα οποία είναι αφιερωμένη η διάσκεψη, δεν αποτελούν προτεραιότητα για τις χώρες που μας επιτίθενται φραστικά είναι ότι καμία από αυτές δεν κατονομάζει την ουκρανική πλευρά ως υπαίτια για τις πρόσφατες βομβαρδιστικές επιθέσεις στον πυρηνικό σταθμό παρόλο που το γνωρίζουν πολύ καλά», απάντησε σχετικά ο διπλωμάτης στο περιθώριο της εκδήλωσης.
Η διεθνής διάσκεψη πυρηνικής ασφάλειας του IAEA ICONS πραγματοποιείται κάθε τέσσερα χρόνια.
Πρόκειται ουσιαστικά για ένα forum που λειτουργεί ως χώρος ανταλλαγής απόψεων εμπειρογνωμόνων περί των τεχνικών εξελίξεων.
Η αντιπροσωπεία της Ρωσίας περιλαμβάνει ειδικούς από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Περιβαλλοντικής, Τεχνολογικής και Πυρηνικής Εποπτείας (Rostekhnadzor) και τη ρωσική κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας Rosatom.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης