Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καυστικός ο Musk για τον ... ληγμένο Zelensky: «Νόμιζα ότι είχαμε πάει στην Ουκρανία για να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία»

Καυστικός ο Musk για τον ... ληγμένο Zelensky: «Νόμιζα ότι είχαμε πάει στην Ουκρανία για να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία»
Ο CEO της Tesla έθιξε με καθ΄ όλα ειρωνικό τρόπο την καταχρηστική παραμονή του Zelensky στην προεδρία της Ουκρανίας
Ο Elon Musk σχολίασε με καθ όλα ειρωνικό τρόπο ένα μήνυμα του χρήστη X (πρώην Twitter) σχετικά με τη νομιμοποίηση της εξουσίας του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky, η θητεία του οποίου έληξε κι επίσημα την 21η Μαϊου.
«Αλλά νόμιζα ότι ήμασταν εκεί για να διατηρήσουμε τη δημοκρατία», έγραψε σχετικά ο Musk, απαντώντας σε ένα μήνυμα χρήστη που ισχυρίστηκε ότι «η θητεία του Zelensky έληξε επίσημα χθες το βράδυ» και «τώρα έχει παρατείνει τη θητεία του εκμεταλλευόμενος τον στρατιωτικό νόμο».


Σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ουκρανίας, οι προεδρικές εξουσίες του Zelensky, ο οποίος εξελέγη το 2019 για μια θητεία 5 ετών, υποτίθεται ότι έληγαν το βράδυ της 21ης ​​Μαΐου.
Ωστόσο, σε συνθήκες πολέμου, το Κίεβο αρνήθηκε να διεξαγάγει προεδρικές εκλογές, αν και το νομικό σύστημα της χώρας απαγορεύει την διεξαγωγή μόνο των βουλευτικών σε τέτοιου είδους περιστάσεις.

Ρωσία: Εσωτερικό ζήτημα της Ουκρανίας η νομιμότητα του Zelensky

Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin σημείωσε ότι το ζήτημα της νομιμότητας του επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου πρέπει να επιλυθεί στην Ουκρανία από τους εσωτερικούς πολιτικούς και νομικούς της μηχανισμούς.
Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Dmitry Medvedev σε συνέντευξή του στο TASS υπογράμμισε ότι ο Zelensky παραβιάζει τους νόμους της χώρας του σε μια προσπάθεια να παραμείνει στην εξουσία μετά τη λήξη των εξουσιών του.
Σε κάθε περίπτωση, ο εκπρόσωπος του Antonio Guterres, επικεφαλής του ΟΗΕ, Stephane Dujarric, δήλωσε ότι ο Zelensky συνεχίζει να παραμένει ο αρχηγός του κράτους για τον οργανισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης