Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πολεμική βόμβα Blinken: Εναπόκειται στην Ουκρανία, εάν θα χτυπήσει τη Ρωσία με όπλα των ΗΠΑ

Πολεμική βόμβα Blinken: Εναπόκειται στην Ουκρανία, εάν θα χτυπήσει τη Ρωσία με όπλα των ΗΠΑ
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας απέφυγε να διευκρινίσει, εάν η Ουάσιγκτον είναι έτοιμη να αποσύρει τους περιορισμούς στη χρήση όπλων κατασκευής ΗΠΑ για το Κίεβο
Προκλητικός ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken τόνισε ότι εναπόκειται στην Ουκρανία να αποφασίσει εάν θα πραγματοποιήσει επιδρομές βαθιά στο ρωσικό έδαφος.
Ωστόσο απέφυγε να διευκρινίσει, εάν η Ουάσιγκτον είναι έτοιμη να αποσύρει τους περιορισμούς στη χρήση όπλων κατασκευής ΗΠΑ για το Κίεβο.
Μιλώντας στην ακρόαση στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, ισχυρίστηκε ότι το υπουργείο Εξωτερικών δεν εργάστηκε για την παροχή και υποστήριξη επιθέσεων πέρα από την Ουκρανία.
Ωστόσο, είπε, η Ουκρανία θα πρέπει να πάρει τις δικές της αποφάσεις και θα το κάνει, είπε, προσθέτοντας πως θέλει να διασφαλίσει πως η Ουκρανία θα λάβει ό, τι χρειάζεται.
Σύμφωνα με το Politico ομάδα αμερικανών βουλευτών απαιτεί από την αμερικανική κυβέρνηση να εξουσιοδοτήσει την Ουκρανία να πραγματοποιήσει χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος με όπλα αμερικανικής κατασκευής.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Dmitry Peskov δήλωσε σχετικά ότι υπάρχουν πολλοί θερμοκέφαλοι στο Κογκρέσο, που θα ήθελαν να προκαλέσουν ακόμη μεγαλύτερες εντάσεις και που γενικά ακολουθούν τη γενική πορεία της εξωτερικής πολιτικής της Ουάσιγκτον, που στοχεύει να παρατείνει τον πόλεμο μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης