Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χαστούκι σε Ουκρανία από Κίνα, Βραζιλία – Ναι σε Διάσκεψη Ειρήνης αλλά με τη συμμετοχή της Ρωσίας

Χαστούκι σε Ουκρανία από Κίνα, Βραζιλία – Ναι σε Διάσκεψη Ειρήνης αλλά με τη συμμετοχή της Ρωσίας
Η Κίνα και η Βραζιλία τάσσονται υπέρ της διεξαγωγής διεθνούς ειρηνευτικής διάσκεψης, αναγνωρισμένης από τη Ρωσία και την Ουκρανία, με ίση συμμετοχή όλων των μερών και δίκαιη συζήτηση όλων των ειρηνευτικών προτάσεων
Κίνα και Βραζιλία συμφώνησαν σε μνημόνιο για την ειρηνική διευθέτηση της κρίσης στην Ουκρανία.
Υποστηρίζουν ότι οι διαπραγματεύσεις, που αναγνωρίζονται τόσο από το Κίεβο, όσο και από τη Μόσχα, είναι ο μόνος τρόπος επίλυσης της κρίσης στην Ουκρανία, αναφέρει το Xinhua.
Το κοινό μνημόνιο «Γενικές συμφωνίες μεταξύ Κίνας και Βραζιλίας για την πολιτική διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης» δημοσιεύτηκε μετά από συνάντηση μεταξύ του Κινέζου υπουργού Εξωτερικών Wang Yi και του ειδικού συμβούλου του Βραζιλιάνου Προέδρου Celso Amorim.
Τα δύο μέρη συμφώνησαν ότι οι διαπραγματεύσεις είναι η μόνη βιώσιμη επιλογή για την επίλυση της κρίσης και όλα τα μέρη πρέπει να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για την επανέναρξη του άμεσου διαλόγου.
Η Κίνα και η Βραζιλία τάσσονται υπέρ της διεξαγωγής διεθνούς ειρηνευτικής διάσκεψης, αναγνωρισμένης από τη Ρωσία και την Ουκρανία, με ίση συμμετοχή όλων των μερών και δίκαιη συζήτηση όλων των ειρηνευτικών προτάσεων.

Κάλεσμα στη διεθνή κοινότητα να στηρίξει το μνημόνιο


«Τα μέλη της διεθνούς κοινότητας καλούνται να υποστηρίξουν και να εγκρίνουν το μνημόνιο, να υποστηρίξουν σθεναρά την αποκλιμάκωση και να διαδραματίσουν εποικοδομητικό ρόλο στην προώθηση των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων», αναφέρει το μνημόνιο.
Η Μόσχα έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι είναι έτοιμη για διαπραγματεύσεις, αλλά το Κίεβο έχει εισάγει την απαγόρευσή τους σε ανώτατο νομοθετικό επίπεδο.
Η Δύση καλεί τη Ρωσία για διαπραγματεύσεις, για τις οποίες η Μόσχα δείχνει ετοιμότητα, αλλά την ίδια στιγμή αγνοεί τις συνεχείς αρνήσεις του Κιέβου να συμμετάσχει σε διάλογο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης