Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kuleba (ΥΠΕΞ Ουκρανίας): O Putin δεν θέλει ειρήνη, στόχος του είναι να εκτροχιάσει τη Σύνοδο Κορυφής στην Ελβετία (15/6)

Kuleba (ΥΠΕΞ Ουκρανίας): O Putin δεν θέλει ειρήνη, στόχος του είναι να εκτροχιάσει τη Σύνοδο Κορυφής στην Ελβετία (15/6)
«Ο Putin προσπαθεί απεγνωσμένα να εκτροχιάσει τη Σύνοδο Κορυφής της Ειρήνης στην Ελβετία στις 15-16 Ιουνίου. Φοβάται την επιτυχία της» δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin επιδιώκει να σαμποτάρει την επικείμενη σύνοδος κορυφής για την Ουκρανία στην Ελβετία, δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Dmytro Kuleba σχολιάζοντας δημοσίευμα του Reuters περί υποτιθέμενης πρόθεσης του Putin για κατάπαυση του πυρός στο μέτωπο.
Σύμφωνα με τον Kuleba, ο Ρώσος πρόεδρος δεν επιθυμεί να τερματίσει τον πόλεμο πλήρους κλίμακας της Μόσχας.
«Ο Putin προσπαθεί απεγνωσμένα να εκτροχιάσει τη Σύνοδο Κορυφής της Ειρήνης στην Ελβετία στις 15-16 Ιουνίου. Φοβάται την επιτυχία της», έγραψε στο X.
«Οι συνεργάτες του στέλνουν αυτά τα ψεύτικα σήματα υποτιθέμενης ετοιμότητας για κατάπαυση του πυρός, παρά το γεγονός ότι τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν να επιτίθενται βάναυσα στην Ουκρανία, ενώ οι πύραυλοι και τα drones τους πέφτουν βροχή στις ουκρανικές πόλεις και κοινότητες», δήλωσε ο Kuleba.
Η σύνοδος κορυφής για την Ουκρανία θα επικεντρωθεί στη φόρμουλα ειρήνης των 10 σημείων ένα σχέδιο που σκιαγράφησε για πρώτη φορά ο Zelensky το φθινόπωρο του 2022.
Πενήντα χώρες φέρεται να επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους στην σύνοδο κορυφής για την ειρήνη, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης