Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kuleba (Υπ. Εξωτερικών Ουκρανίας): Χωρίς όπλα από τη Δύση δεν μπορούμε να αποκρούσουμε τις βάρβαρες ρωσικές επιθέσεις

Kuleba (Υπ. Εξωτερικών Ουκρανίας): Χωρίς όπλα από τη Δύση δεν μπορούμε να αποκρούσουμε τις βάρβαρες ρωσικές επιθέσεις
«Η πρόσθετη αεροπορική άμυνα και η ικανότητα να καταρρίπτουμε τα ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη προτού ρίξουν βόμβες είναι ο μόνος τρόπος για να αποτραπούν τέτοια βάρβαρα εγκλήματα πολέμου εναντίον αμάχων», έγραψε ο Kuleba στο X 
Πρόσθετα μέσα αεράμυνας και υποστήριξη για ουκρανικά χτυπήματα στη Ρωσία ζήτησε από τη Δύση ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Dmytro Kuleba μετά από ρωσική επίθεση στο Kharkiv, στην οποία σύμφωνα με το Κίεβο σκοτώθηκαν 4 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 38.
«Η πρόσθετη αεροπορική άμυνα και η ικανότητα να καταρρίπτουμε τα ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη προτού ρίξουν βόμβες είναι ο μόνος τρόπος για να αποτραπούν τέτοια βάρβαρα εγκλήματα πολέμου εναντίον αμάχων», έγραψε ο Kuleba στο X.
Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν υποστηρίζουν ούτε ενθαρρύνουν τα χτυπήματα του Κιέβου με αμερικανικά όπλα βαθιά μέσα στη Ρωσία, ενώ Ουκρανοί αξιωματούχοι φέρεται να προσπαθούν να πείσουν την Ουάσιγκτον να άρει αυτή την απαγόρευση.
Σύμφωνα με τους New York Times, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken άρχισε να υποστηρίζει την άρση της απαγόρευσης για χτυπήματα στόχων στη Ρωσία μετά την επίσκεψή του στο Κίεβο νωρίτερα τον Μάιο.
Ο Zelensky ζήτησε επίσης πρόσθετα συστήματα αεράμυνας από τους δυτικούς ηγέτες μετά το φονικό χτύπημα.
Το Κίεβο έχει εντείνει τις εκκλήσεις του προς τους συμμάχους να παράσχουν στην Ουκρανία συστήματα Patriot κατασκευής ΗΠΑ που μπορούν να αναχαιτίσουν βαλλιστικούς πυραύλους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης