Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: «Τραγική αστοχία» χαρακτηρίζει ο Netanyahu τη σφαγή στη Rafah

Ισραήλ: «Τραγική αστοχία» χαρακτηρίζει ο Netanyahu τη σφαγή στη Rafah
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ ισχυρίστηκε ότι οι θάνατοι αμάχων σημειώθηκαν, καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις στόχευαν μέλη της Hamas
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu χαρακτήρισε «τραγική ατυχία» τη σφαγή δεκάδων Παλαιστινίων πολιτών σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Rafah, στη νότια Λωρίδα της Γάζας.
Τουλάχιστον 45 άνθρωποι, κυρίως γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν, ενώ άλλοι σχεδόν 250 τραυματίστηκαν σε ισραηλινό πλήγμα σε καταυλισμό εκτοπισμένων στη Rafah το βράδυ της Κυριακής.
Τοποθετούμενος στη Βουλή του Ισραήλ, ο Netanyahu ισχυρίστηκε ότι οι θάνατοι αμάχων επισυνέβησαν, καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις στόχευαν μέλη της Hamas.
«Εξετάζουμε το περιστατικό, αυτή ειναι η πολιτική μας» πρόσθεσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.
Η επίθεση της Κυριακής σημειώθηκε κοντά στη βάση υλικοτεχνικής υποδομής της Υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA) στο Tal al Sultan, σύμφωνα με το κυβερνητικό γραφείο μέσων ενημέρωσης της Γάζας.
Ο ισραηλινός στρατός είχε προηγουμένως προσδιορίσει τον καταυλισμό που βομβάρδισε στη Rafah ως «εντός των ασφαλών ζωνών όπου οι εκτοπισμένοι καλούνται να κατευθυνθούν».
Ο στρατός ισχυρίστηκε ότι η επίθεση είχε στόχο ένα συγκρότημα της Χαμάς στη Ράφα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης