Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποκρισία από Λευκό Οίκο - ΗΠΑ: Καταδικάζουν το χτύπημα Ισραήλ στη Rafah που έγινε με ... αμερικανικές βόμβες

Υποκρισία από Λευκό Οίκο - ΗΠΑ: Καταδικάζουν το χτύπημα Ισραήλ στη Rafah που έγινε με ... αμερικανικές βόμβες
«Το Ισραήλ πρέπει να λάβει κάθε δυνατή προφύλαξη για την προστασία των αμάχων» διαμηνύουν οι ΗΠΑ τα ... όπλα των οποίων προκάλεσαν το αιματηρό χτύπημα στη Rafah
Οι Ηνωμένες Πολιτείες προτρέπουν το Ισραήλ να λάβει κάθε δυνατό μέτρο για την προστασία των αμάχων μετά τις «καταστροφικές εικόνες» από το στρατιωτικό του χτύπημα στη Rafah της Νότιας Γάζας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, John Kirby.
«Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να κυνηγά τη Hamas και καταλαβαίνουμε ότι αυτό το χτύπημα σκότωσε δύο ανώτερους τρομοκράτες της Hamas που είναι υπεύθυνοι για επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών αμάχων», τόνισε σχετικά ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Biden σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
«Όμως, όπως ήμασταν ξεκάθαροι, το Ισραήλ πρέπει να λάβει κάθε δυνατή προφύλαξη για την προστασία των αμάχων», ξεκαθάρισε.
«Έχουμε ενεργό επαφή με τους IDF και τους εταίρους μας στο πεδίο για να αξιολογήσουν τι συνέβη», πρόσθεσε ο Kirby.

Αμερικανικές οι βόμβες που έπληξαν το Tel Al Sultan

Παρά τις κατευναστικές, προς τη διεθνή κοινότητα, ανακοινώσεις του Λευκού Οίκου οι ΗΠΑ έχουν επικριθεί ευρέως για την παροχή όπλων στο Ισραήλ.


Μάλιστα, όπως αποκαλύφθηκε σήμερα 27/5, το χτύπημα στη Rafah που καταγγέλλει ο Kirby έχει πραγματοποιηθεί με ... αμερικανικές βόμβες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης