Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το ΝΑΤΟ φέρνει Αρμαγεδδώνα με τα F16 στην Ουκρανία – Πότε η Ρωσία θα χτυπήσει τη βάση πυραύλων Rzeszów στην Πολωνία

Το ΝΑΤΟ φέρνει Αρμαγεδδώνα με τα F16 στην Ουκρανία – Πότε η Ρωσία θα χτυπήσει τη βάση πυραύλων Rzeszów στην Πολωνία
Το γεγονός ότι δεν είμαστε ήδη σε έναν θερμό πόλεμο μεταξύ υπερδυνάμεων, οφείλεται καθαρά στην αυτοσυγκράτηση της Ρωσίας, επισημαίνει ο γνωστός γεωπολιτικός αναλυτής Pepe Escobar
Σχετικά Άρθρα
(upd) Η συλλογική Δύση οδηγεί τον πλανήτη σε μία εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση.
Η επιμονή ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, να παραβιάζουν όλες τις κόκκινες γραμμές, που έχει θέσει η Ρωσία, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τον κόσμο στην καταστροφή.
Τελευταία τέτοια εκδήλωση σχεδόν παρανοϊκής πρόκλησης  αποτελεί το πράσινο φως στην Ουκρανία να χτυπά με δυτικά όπλα στο βάθος της ρωσικής επικράτειας.
Η Δανία διέβη τον πολεμικό ρουβίκωνα δίνοντας το πράσινο φως στην Ουκρανία να επιτεθεί με μαχητικά αεροσκάφη F -16 στη Ρωσία.
Έτσι γίνεται η πρώτη χώρα που λαμβάνει μία τόσο επικίνδυνη απόφαση που θα προκαλέσει τη Ρωσία να δώσει αμείλικτη απάντηση. 

Άκρως επικίνδυνη εξέλιξη – Η Δανία δίνει το πράσινο φως στην Ουκρανία να επιτεθεί με F16 στη Ρωσία

Μία πολύ επικίνδυνη εξέλιξη σηματοδοτεί η απόφαση της Δανίας να επιτρέψει στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει μαχητικά αεροσκάφη F – 16 για να επιτεθεί στη Ρωσία.
«Αυτή δεν είναι νέα θέση, αυτό υπονοείται στη μεταφορά, το συζητήσαμε με την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και το κοινοβούλιο της Δανίας, ξεκαθαρίσαμε αρχικά ότι πιθανές επιθέσεις εναντίον στρατιωτικών στόχων στο έδαφος του επιτιθέμενου αποτελούν μέρος αυτο- άμυνας», είπε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Lars Løkke Rasmussen.
Η Ολλανδία και η Δανία ήταν οι πρώτες χώρες που συμφώνησαν να δώσουν στην Ουκρανία F-16.
Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε ότι το Κίεβο θα λάβει μαχητικά αεροσκάφη από τρίτες χώρες μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης πιλότων.
Η υπουργός Άμυνας της Ολλανδίας, Kaisa Ollongren, δήλωσε ότι η Χάγη αναμένει να στείλει τα πρώτα μαχητικά F-16 στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις το 2024.
Η υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου Hadja Lyabib σημείωσε από την πλευρά της ότι οι Βρυξέλλες θα μεταφέρουν 30 τέτοια αεροσκάφη στο Κίεβο έως το 2028, τα πρώτα μαχητικά θα πρέπει να φτάσουν το 2024.
danemark.png
Επλέγουν Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο

Το γεγονός ότι δεν είμαστε ήδη σε έναν θερμό πόλεμο μεταξύ υπερδυνάμεων,
οφείλεται καθαρά στην αυτοσυγκράτηση της Ρωσίας, επισημαίνει ο γνωστός γεωπολιτικός αναλυτής Pepe Escobar.
Η προειδοποίηση του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin δεν θα μπορούσε να είναι πιο έντονη: «Σε περίπτωση χρήσης όπλων μεγάλης εμβέλειας, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις θα πρέπει και πάλι να λάβουν αποφάσεις για περαιτέρω επέκταση της αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης,
Θέλουν παγκόσμια σύγκρουση;
Φαινόταν ότι ήθελαν να διαπραγματευτούν μαζί μας, αλλά δεν βλέπουμε μεγάλη επιθυμία να το κάνουν».
Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov βρήκε την κατάλληλη μεταφορά για να προσδιορίσει τις κλιμακούμενες πολεμικές εκρήξεις του ΝΑΤΟ: όχι μόνο η Βορειοατλαντική Συμμαχία αυξάνει τον βαθμό της κλιμάκωσης αλλά διολισθαίνει σε μια πολεμική «έκσταση».
«Αυτοί», όπως σημείωσε ο Putin, φαίνεται ότι θέλουν «παγκόσμια σύγκρουση».
Η νέα στρατηγική του ΝΑΤΟ θα μπορούσε να περιγραφεί ως «αυτοκτονική «έκσταση», παρατηρεί ο Escobar.
Παρ' όλες τις περιγραφές τους, ο γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg, ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron και ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz άναψαν ουσιαστικά πράσινο φως στο Κίεβο να χρησιμοποιήσει δυτικά όπλα για επιθέσεις βαθιά μέσα στη Ρωσική Ομοσπονδία.
«Η υποτιθέμενη συζήτηση, που εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη, είναι απλώς ένα προπέτασμα καπνού για τον πραγματικό στόχο: ένα πρόσχημα που θα μπορούσε να οδηγήσει στον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Δεν υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι το Κίεβο θα επιμείνει σε περιορισμένα χτυπήματα εναντίον σχετικά ασήμαντων στόχων.
Αντίθετα, είναι πιθανό να στοχεύσει σε κρίσιμες υποδομές ασφαλείας με την ελπίδα να προκαλέσει μια αμείλικτη ρωσική απάντηση, η οποία με τη σειρά της θα άνοιγε το δρόμο στο ΝΑΤΟ να επικαλεστεί το Άρθρο 5 και να εμπλακεί de facto σε έναν θερμό πόλεμο», σημειώνει ο Escobar.
poland_2.JPG

Σε ένα σημαντικό πλήγμα με ATACMS, Taurus  η Ρωσία θα απαντήσει με χτύπημα στη βάση του ΝΑΤΟ Rzeszów στην Πολωνία

Η κλιμάκωση της «έκστασης» που όρισε ο Peskov βγήκε ήδη εκτός ελέγχου αφού μια – μυστική – νέα παρτίδα ATACMS εστάλη στο Κίεβο νωρίτερα το 2024.
Είναι μία παρτίδα που περιλαμβάνει ATACMS μεγαλύτερης εμβέλειας.
Το Κίεβο τους χρησιμοποιεί για σοβαρά χτυπήματα σε ρωσικές αεροπορικές βάσεις και βασικούς κόμβους αεράμυνας.
Αυτοί οι πύραυλοι ATACMS εκτοξεύονται με ταχύτητα 3 Mach και αποτελούν μια σοβαρή πρόκληση ακόμη και για τα καλύτερα ρωσικά συστήματα αεράμυνας.
Όλα τα γεγονότα φαίνεται να δείχνουν μια κρίσιμη απόφαση που περιβάλλεται από πολλά στρώματα ομίχλης.
Καθώς η επερχόμενη ταπείνωση του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία γίνεται αυτονόητη μέρα με τη μέρα, οι δυτικές ελίτ που πραγματικά κινούν τα νήματα στοιχηματίζουν στο να προκαλέσουν έναν θερμοπυρηνικό πόλεμο με τη Ρωσία.
Ο Richard H. Black, πρώην γερουσιαστής των ΗΠΑ από τη Βιρτζίνια, προσφέρει μια αποκαρδιωτική ανάλυση: «Είναι μια συνέχεια του μοτίβου στο οποίο οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ αναγνωρίζουν ότι χάνουν τον πόλεμο στην Ουκρανία, με τις εύθραυστες γραμμές άμυνας να σπάνε και η απάντηση του ΝΑΤΟ πρόκειται να κλιμακωθεί.
Αυτό δεν είναι τυχαίο, αλλά πολύ εσκεμμένο.
Οι ελίτ βλέπουν τον κόσμο τους να καταρρέει και διεξάγουν αέναους πολέμους.
Έτσι ξέφρενα θα μπορούσαν όλα να κλιμακωθούν σε πυρηνικό πόλεμο.
Κάνουν μια σειρά από μικρά βήματα που οδηγούν στο ναρκοπέδιο του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Στη Ρωσία, ο γερουσιαστής Dmitry Rogozin , πρώην επικεφαλής της Roscosmos, προειδοποίησε ευθέως την Ουάσιγκτον: Δεν βρισκόμαστε απλώς στο κατώφλι, αλλά ήδη στο όριο, πέρα από το οποίο, εάν ο εχθρός δεν σταματήσει τέτοιες ενέργειες, θα καταρρεύσει κάθε taboo σχετικά με τα πυρηνικά όπλα.
Ο στρατηγός Evgeny Buzhinky στέκεται σε ένα δυσοίωνο αλλά πλέον ρεαλιστικό σενάριο: «Είμαι βέβαιος ότι εάν τα χτυπήματα με Taurus και ATACMS είναι οδυνηρά για τη Ρωσία, τότε θα χτυπήσουμε τουλάχιστον τον υλικοτεχνικό κόμβο στην επικράτεια της Πολωνίας τη βάση Rzeszów» όπου φυλάσσονται οι πύραυλοι του ΝΑΤΟ για παράδοση στην Ουκρανία.
Η αλληλουχία των γεγονότων σε μία τέτοια περίπτωση είναι μη αναστρέψιμη: η Ρωσία χτυπά την Πολωνία. Το ΝΑΤΟ επικαλείται το Άρθρο 5 περί συλλογικής άμυνας και Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος.
American soldiers and anti-aircraft equipment at Rzeszow International Airport, which receives a significant portion of American military aid being delivered to Ukraine, on Tuesday, June 21, 2022 in Jasionka, Poland.

Να προσέχεις τι εύχεσαι

Η πολεμική «έκσταση» του ΝΑΤΟ είναι αναμενόμενα καλυμμένη με δειλία, υποστηρίζει ο Escobar.
Tα γεγονότα δείχνουν ότι το ΝΑΤΟ χρησιμοποιεί το Κίεβο για να επιτεθεί και να προσπαθήσει να καταστρέψει ένα ευρύ φάσμα ρωσικών στρατιωτικών μέσων.
«Δεν υπάρχει επίσης καμία αμφιβολία για τον ρόλο του αμερικανικού βαθέως κράτους στην ενεργοποίηση των τρομοκρατικών επιθέσεων του Κιέβου εναντίον Ρώσων αμάχων στο Donbass, στο Belgorod και αλλού. Λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρή συζήτηση που τελικά διεξάγεται σε πολλά ρωσικά fora όλα αυτά μπορεί να αποτελέσουν εύλογη αιτία για μια τακτική πυρηνική επίθεση στη – νομικά παράνομη – συμμορία του Κιέβου», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Escobar.
Αξιοσημείωτη είναι, κατά τον Escobar, είναι η υπομονή που επιδεικνύει ο Putin – εφάμιλλη με εκείνη ενός Ταοϊστή μοναχού - όταν έχει να διαχειριστεί ζητήματα που η προέλευσή τους οδηγούν κατευθείαν στον Αρμαγεδδώνα.
Ωστόσο είναι ξεκάθαρο ότι η Ρωσία διαθέτει ένα ολόκληρο οπλοστάσιο ασύμμετρων εργαλείων –τόσο συμβατικών όσο και πυρηνικών- που μπορούν να επιφέρουν ένα οδυνηρό πλήγμα στο ΝΑΤΟ.
Και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov, επιδεικνύοντας για άλλη μια φορά την ταοϊστική υπομονή του, έπρεπε να υπενθυμίσει άλλη μια φορά στο ΝΑΤΟ το εξής: Η Ρωσία θα θεωρήσει την ανάπτυξη F-16 στην Ουκρανία ικανών να φέρουν πυρηνικά, ως «μία εσκεμμένη πρόκληση του ΝΑΤΟ στον πυρηνικό τομέα της Ρωσίας».
Και είναι αξιοπερίεργο, που οι δυτικές ελίτ επιμένουν σε μία καταστροφική επιλογή για τον κόσμο ολόκληρο.
Η προφανής απάντηση είναι ότι η ήττα στον πόλεμο αντιπροσώπων της Ουκρανίας είναι υπαρξιακού χαρακτήρα και δεν αντέχουν τη μετάβαση σε έναν πολυπολικό κόσμο, όπου τα κέντρα εξουσίας τους θα είναι σαφώς αποδυναμωμένα.
iskander_1.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης