Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Πολωνία έτοιμη να εκπαιδεύσει τους Ουκρανούς και να … τους στείλει πίσω στην κρεατομηχανή

Η Πολωνία έτοιμη να εκπαιδεύσει τους Ουκρανούς και να … τους στείλει πίσω στην κρεατομηχανή
Η Πολωνία αναμένει απόφαση της ΕΕ για να επιστρέψει πρόσφυγες στην Ουκρανία
Η Πολωνία είναι έτοιμη να παράσχει εκπαίδευση σε Ουκρανούς στρατευμένους που ζουν στην επικράτειά της, δήλωσε ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών Radoslaw Sikorski.
«Η Πολωνία εξέτασε το αίτημα της Ουκρανίας για εκπαίδευση ουκρανικών στρατευμάτων και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι θα ήταν ασφαλέστερο και πιο αποτελεσματικό να εκπαιδεύσει μια μονάδα Ουκρανών που ζουν στη χώρα και οι οποίοι είναι επιλέξιμοι για στράτευση», ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων PAP.
«Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να βοηθήσουμε την Ουκρανία», ανέφερε το πρακτορείο PAP μετά από την άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στην Πράγα.
Στις 11 Απριλίου, το κοινοβούλιο της Ουκρανίας, ενέκρινε νόμο που αυστηροποιεί τους κανόνες επιστράτευσης.
Ο νόμος τέθηκε σε ισχύ στις 18 Μαΐου.
Σύμφωνα με το νόμο, οι Ουκρανοί στρατευμένοι που ζουν στο εξωτερικών πρέπει να επιστρέψουν στην Ουκρανία για να εγγραφούν ξανά σε στρατιωτικό γραφείο στρατολόγησης για να αποκτήσουν ηλεκτρονική κάρτα στρατιωτικής υπηρεσίας.
Η Βαρσοβία έχει ήδη πει ότι είναι έτοιμη να βοηθήσει το Κίεβο να επιστρέψει τους Ουκρανούς που μετανάστευσαν στην Πολωνία αλλά μόνο αφού η Ευρωπαϊκή Ένωση λάβει σχετική απόφαση και το Κίεβο υποβάλει σχετικό αίτημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης