Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πλατφόρμα «Thessaly Evros Pass»: Ανοίγει τέλος Ιουνίου για διακοπές σε Θεσσαλία και Έβρο - Οι δικαιούχοι

Πλατφόρμα «Thessaly Evros Pass»: Ανοίγει τέλος Ιουνίου για διακοπές σε Θεσσαλία και Έβρο - Οι δικαιούχοι
Οι δικαιούχοι θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις άυλες ψηφιακές χρεωστικές κάρτες για δαπάνες διαμονής, εστίασης και τοπικών μεταφορών
Ανοίγει στο τέλος του Ιουνίου η πλατφόρμα Thessaly Evros Pass 2024 για χρηματοδότηση διακοπών σε Θεσσαλία και Έβρο, προκειμένου να ενισχυθεί οικονομικά και να τονωθεί η τουριστική δραστηριότητα στην πληγείσες περιοχές.
Η υποβολή αιτήσεων των ενδιαφερόμενων θα γίνει μέσω του vouchers.gov.gr. στην πλατφόρμα που υλοποιήθηκε με τη συνεργασία των υπουργείων Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Εσωτερικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Τουρισμού.
Υπενθυμίζεται ότι η περιοχή της Θεσσαλίας «χτυπήθηκε» από τις πλημμύρες τον Σεπτέμβριο 2023 και ο Έβρος από τις πυρκαγιές το περασμένο καλοκαίρι.
Όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δ. Παπαστεργίου, «από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση και προσωπικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έθεσαν ως προτεραιότητα την αποκατάσταση της Θεσσαλίας και του Έβρου που επλήγησαν από πλημμύρες και πυρκαγιές αντίστοιχα. Με το Thessaly Evros Pass θέλουμε να δώσουμε κίνητρα σε πολίτες να επισκεφθούν τις περιοχές αυτές, στηρίζοντας έμπρακτα την τουριστική τους δραστηριότητα, όπως έχουμε κάνει με άλλες περιοχές στο παρελθόν. Με προϋπολογισμό που θα αγγίξει τα 4,5 εκατ. ευρώ, η δράση θα λειτουργήσει τονωτικά για τις τοπικές οικονομίες του Έβρου και της Θεσσαλίας συνολικά».

Οι δικαιούχοι

Οι δικαιούχοι θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις άυλες ψηφιακές χρεωστικές κάρτες για δαπάνες διαμονής, εστίασης και τοπικών μεταφορών στις παραπάνω πληγείσες περιοχές.
Όπως εξηγεί ο κ. Παπαστεργίου, «άμεσα, απλά, με διαφάνεια και χωρίς περιττή γραφειοκρατία, οι πολίτες θα υποβάλλουν την αίτησή τους στο vouchers.gov.gr. Οι δικαιούχοι που θα προκύψουν από την κλήρωση θα χρησιμοποιήσουν τα προβλεπόμενα ποσά σε υπηρεσίες εστίασης, διαμονής, μεταφορών. Κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας και συστηματικά στηρίζουμε τις περιοχές που ήρθαν αντιμέτωπες με ακραία φυσικά φαινόμενα και τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης».
Οι πολίτες, σύμφωνα με πληροφορίες, όπως συνέβη και σε αντίστοιχες προηγούμενες δράσεις (North Evia -Samos Pass), για να υποβάλλουν την αίτησή τους θα χρειαστούν τους κωδικούς στο Taxisnet και την επιβεβαίωση ενός αριθμού κινητού τηλεφώνου και μιας διεύθυνσης email, ενώ δικαίωμα υποβολής για το Thessaly Evros Pass 2024 θα έχουν όσοι:
- είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος, με βάση την τελευταία εκκαθαρισμένη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για το φορολογικό έτος 2022
- δεν έχουν οι ίδιοι ή οι ωφελούμενοί τους ως κύρια κατοικία στους επιλεχθέντες προορισμούς, όπως αυτή προκύπτει από την τελευταία εκκαθαρισμένη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για το φορολογικό έτος 2022 και
- δεν είναι δικαιούχοι - ωφελούμενοι στο πλαίσιο:
- του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2023-2024 της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης ή όσοι επιλεγούν ως δικαιούχοι του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2024-2025 της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, ανεξαρτήτως από το αν γίνει τελικά χρήση των ανωτέρω παροχών ή όχι, και
- συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης