Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ινδία: Δεν θα συμμετάσχει με ανώτατο διπλωμάτη στη διάσκεψη ειρήνης του Zelensky στην Ελβετία

Ινδία: Δεν θα συμμετάσχει με ανώτατο διπλωμάτη στη διάσκεψη ειρήνης του Zelensky στην Ελβετία
Με χαμηλού επιπέδου διπλωματική αντιπροσωπεία θα συμμετάσχσει το Νέο Δελχί στη διάσκεψη ειρήνης του Zelensky στην Ελβετία
Η Ινδία δεν πρόκειται να στείλει υψηλόβαθμους αξιωματούχους στη διάσκεψη ειρήνης για την Ουκρανία που θα πραγματοποιηθεί στην Ελβετία στις 15 και τις 16 Ιουνίου, αποκαλύπτουν οι Hindustan Times, επικαλούμενοι πηγές της κυβέρνησης Modi.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, όχι μόνον ο πρωθυπουργός, αλλά ούτε καν ο υπουργός Εξωτερικών δεν σχεδιάζει να ταξιδέψει στην Ελβετία.
Η Ινδία αναμένεται να εκπροσωπηθεί στο ίδιο διπλωματικό επίπεδο που εκπροσωπήθηκε στις τέσσερις προηγούμενες συναντήσεις στην Κοπεγχάγη, την Τζέντα, τη Μάλτα και το Νταβός.
Εκεί, το Νέο Δελχί είχε στείλει είτε τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών του, είτε τον αναπληρωτή σύμβουλο εθνικής ασφάλειας.
Ωστόσο, σύμφωνα με τις πηγές, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Ajit Doval, ο οποίος συμμετείχε στη συνάντηση στη Τζέντα τον περασμένο Αύγουστο, αυτή τη φορά είναι απίθανο να πάει στην Ελβετία.
Όπως δήλωσε ο Narendra Modi, η Ινδία θα συμμετάσχει στη διάσκεψη για την Ουκρανία για να εκπροσωπήσει «τη φωνή του παγκόσμιου Νότου».
Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών της Ελβετίας δήλωσε νωρίτερα ότι είχε προσκαλέσει περισσότερες από 160 αντιπροσωπείες, συμπεριλαμβανομένων των χωρών της G7, της G20 και των χωρών BRICS, στη διάσκεψη για την Ουκρανία στο Μπούργκενστοκ στις 15 και 16 Ιουνίου.
Η Ρωσία, σύμφωνα με τις αρχές της Ελβετίας, δεν είναι μεταξύ των προσκεκλημένων κρατών.
Εν τω μεταξύ, ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin έχει επισημάνει ότι η Ρωσία δεν θα παρακαλούσε να προσκληθεί στη διάσκεψη εφόσον δεν είναι ευπρόσδεκτη.
Στις 12 Απριλίου, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov χαρακτήρισε αυτή τη διάσκεψη ως «δρόμο προς το πουθενά».
Η Μόσχα, ωστόσο, έχει επανειλημμένα τονίσει ότι δεν απορρίπτει την ιδέα μιας ειρηνικής επίλυσης της σύγκρουσης με την Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης