Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Ήπια αντίδραση λόγω βελτίωσης του διεθνούς κλίματος – Κρίσιμη η αυριανή συνεδρίαση της ΕΚΤ

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Ήπια αντίδραση λόγω βελτίωσης του διεθνούς κλίματος – Κρίσιμη η αυριανή συνεδρίαση της ΕΚΤ
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Με άνοδο ξεκίνησαν οι αγορές της Ευρώπης, καθώς έχει βελτιωθεί εκ νέου η επενδυτική ψυχολογία. Οι επενδυτές περιμένουν την αυριανή απόφαση της ΕΚΤ για το αν θα μειώσει ή όχι τα επιτόκια. Θα κινηθεί πιο γρήγορα η ΕΚΤ από τη FED; Ακολουθεί και η δική μας αγορά.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Η διοίκηση έδωσε εκτίμηση για EBITDA φέτος 1,2 δισ. ευρώ και καθαρά κέρδη 700 εκατ. ευρώ. Δηλαδή το p/e θα είναι και πάλι μονοψήφιο. Θα επαναλάβουμε αναφορικά με τη ΜΕΤΚΑ πως αυτά τα μπες-βγες στο χρηματιστήριο δε μας αρέσουν, ούτε μας αρέσουν τη μία να μας λένε πως συμφέρει η έξοδος για οικονομίες κλίμακος, για μάζεμα και άλλα και μετά να μας λένε πως είναι καλό να επιστρέψει στο Χ.Α. Επίσης δε ξεχνάμε πως η σχέση ανταλλαγής τότε ήταν εις βάρος των μετόχων της ΜΕΤΚΑ με αποτέλεσμα να γράψουν πολλοί επενδυτές μεγάλη ζημιά. Με ήπια άνοδο άνοιξε η ΜΥΤΙΛ σήμερα.

ΔΕΗ: Από τις μετοχές που έχουν πιεστεί αρκετά και δεν έχουν δώσει κίνηση εδώ και καιρό. Στα 11,17 ευρώ καις το +1,09% στα πρώτα λεπτά.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ξεχωρίζει λίγο η Πειραιώς και ακολουθούν οι υπόλοιπες από κοντά.

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ: Το μήνα Μάιο η συνολική κίνηση αυξήθηκε 18,5% και έτσι στους πέντε μήνες η συνολική αύξηση είναι της τάξης του 17%. Εξαιρετικά τα στοιχεία αυτά και όπως καταλαβαίνετε όλες οι εταιρείες του τουρισμού και όχι μόνο, επηρεάζονται θετικά.

NOVAL PROPERTY: Πλέον είναι όλες οι ΑΕΕΑΠ, για τις οποίες υπήρχε η εκκρεμότητα της εισαγωγής το Χ.Α., στο ταμπλό. Πρεμιέρα σήμερα για τη συγκεκριμένη, θυγατρική της Viohalco και εισέρχεται με discount αντίστοιχο άλλων ήδη εισηγμένων. Με ήπια άνοδο ξεκίνησε η μετοχή.

ΕΛΒΕ: Μπορεί να μην ανοίγει, να κάνει λίγες πράξεις, αλλά τους πιστούς της φίλους, τους ανταμείβει και με το παραπάνω εδώ και χρόνια. Φέτος θα δώσει 0,40 ευρώ μέρισμα. Αργεί λίγο η γενική συνέλευση η οποία θα γίνει Σεπτέμβρη, αλλά η απόδοση είναι καλή. Με μικό όγκο και απώλειες 3,81% άνοιξε η μετοχή.

FIERATEX: Σε διαθεσιμότητα οι εργαζόμενοι για 25 μέρες με πιθανότητα επέκτασης και για τους λοιπούς καλοκαιρινούς μήνες ανακοίνωσε η εταιρεία. Μεγάλη η πτώση του τζίρου. Στο αμέσως προσεχές διάστημα θα δημοσιεύσει αποτελέσματα αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Με καλή άνοδο και καλό όγκο στο ξεκίνημα. Ίσως σήμερα δώσει την κίνηση που δεν έδωσε χθες λόγω της γενικότερης υποχώρησης της αγοράς.

INTRALOT: Μεταξύ των μετοχών που ξεχωρίζουν στο ξεκίνημα. Στα 1,640 ευρώ και στο +2,11% με όγκο πάνω από 80 χιλ. τεμάχια.

ΕΧΑΕ: Απαξιώνεται συνεχώς η μετοχή. Για πολλά χρόνια τη θυμόμαστε να ακολουθεί με μεγάλη υστέρηση, αλλά τώρα παράγινε. Και καταλαβαίνετε ποιος είναι ο λόγος. Κάτω από τα 5 ευρώ και με μικρή άνοδο.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Συνεχίζεται και εδώ η χρηματιστηριακή απαξίωση. Έχει ρίξει όλο το βάρος ο όμιλος στη Cenergy και όλες οι υπόλοιπες είναι παρατημένες στη μοίρα τους. Προφανώς και τα αποτελέσματα χρήσης 2023 δεν ήταν καλά και επηρέασαν και αυτά, αλλά νομίζουμε πως η αποτίμηση των 698 εκατ. ευρώ είναι εξαιρετικά χαμηλή για ένα τέτοιο όμιλο. Στα 1,86 ευρώ και πλησιάζει το κάτω μέρος της συσσώρευσης. Αρκετές κινήσεις έχουν ξεκινήσει από αυτά τα επίπεδα με στόχο πάνω από τα 2,10 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης