Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στηρίζει Trump ο Salvini - «Όχι» σε επιθέσεις κατά της Ρωσίας, με ευρωπαϊκά όπλα

Στηρίζει Trump ο Salvini - «Όχι» σε επιθέσεις κατά της Ρωσίας, με ευρωπαϊκά όπλα
«Ναι» Salvini σε ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις Ρωσίας - Ουκρανίας
Τη στήριξή του στον Donald Trump για τις εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Lega, Matteo Salvini, ενώ διαμήνυσε ότι τάσσεται κατά των επιθέσεων , στη Ρωσία, με ευρωπαϊκά όπλα.

Σύμφωνα με τον Salvini, «η δικαστική περιπέτεια του Donald Trumo θυμίζει σε πολλούς Ιταλούς εκείνη του Silvio Berlusconi», ενώ τόνισε ότι «το κόμμα του εξέφρασε την συμπαράστασή του στον Αμερικανό μεγιστάνα και πολιτικό, με την ελπίδα να υπερισχύσει στις εκλογές του Νοεμβρίου».
Παράλληλα, ο Salvini τόνισε ότι στόχος του κόμματός του είναι να ξεπεράσει το ποσοστό του 8,9% που είχε λάβει στις βουλευτικές εκλογές του 2022 και να παραμείνει η δεύτερη πολιτική δύναμη της ιταλικής συντηρητικής παράταξης.

«Ναι» σε ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις Ρωσίας - Ουκρανίας

«Σε διεθνές επίπεδο, θέλουμε να ξεκινήσουν ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις της Μόσχας με το Κίεβο μέσα στην φετινή χρονιά και είμαστε κάθετα αντίθετοι σε χρήση ευρωπαϊκών όπλων για επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος. Φυσικά θέλουμε να επιτευχθεί ειρήνη και στην Μέση Ανατολή, με τελικό στόχο δύο κράτη για δύο λαούς», είπε ο γραμματέας της Lega.
«Τασσόμαστε υπέρ της προστασίας των συνόρων της Ευρώπης για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, αλλά δεν θέλουμε σε καμμία περίπτωση να υιοθετηθεί κοινή ευρωπαϊκή άμυνα και εξωτερική πολιτική.
Με την σημερινή πολιτική της Γαλλίας και της Γερμανίας, θα έπρεπε να μας φυλάξει ο Θεός από τις συνέπειες", κατέληξε.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης