Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Κάποιοι τάζουν λεφτά που δεν υπάρχουν - Δεν μας κάνει χάρη ο κ. Κασσελάκης, είναι υποχρεωμένος να υποβάλει πόθεν έσχες

Μητσοτάκης: Κάποιοι τάζουν λεφτά που δεν υπάρχουν - Δεν μας κάνει χάρη ο κ. Κασσελάκης, είναι υποχρεωμένος να υποβάλει πόθεν έσχες
Στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές...
Εφ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.
"Το σύνθημά μας είναι σταθερά πιο κοντά στην Ευρώπη και έχω πρόταξει στον πολιτικό μου λόγο τη μεγάλη σημασία να έχει η Ελλάδα ισχυρή φωνή στην Ευρώπη την επόμενη μέρα, εκεί όπου θα παρθούν σημαντικές αποφάσεις.
Αλλά μην έχουμε και καμιά αμφιβολία ότι το βράδυ εκλογών θα βγουν και συμπεράσματα ως προς την κατανομή των πολιτικών δυνάμεων εντός της χώρας.
Έχετε δίκιο να λέτε ότι ίδια θα είναι κυβέρνηση και την επόμενη μέρα, όμως το πολιτικό μήνυμα θα πρέπει να είναι η επιτάχυνση των μεγάλων μεταρρυθμίσεων.
Επίσης, πρέπει να αποκρούσουμε τη νέα έκφανση του λαϊκισμού που φαίνεται ότι σηκώνει κεφάλι, δηλαδή κάποιοι να τάζουν λεφτά που δεν υπάρχουν, αλλά και να επαναφέρουν την τοξικότητα που λέγανε ότι είχαμε αφήσει στο παρελθόν.
Όσο πιο ισχυρή είναι Νέα Δημοκρατία το βράδυ εκλογών τόσο πιο γρήγορα θα πραγματοποιήσουμε τις μεταρρυθμίσεις που έχουμε σχεδιάσει.
Διευκρινίζω ότι θα υλοποιήσουμε το πρόγραμμα μας ανεξαρτήτως του εκλογικού αποτελέσματος", τόνισε στην αρχή τησυνέντευξης του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον δημοσιογράφο, Νίκο Χατζηνικολαου.

«Δεν είναι λευκή επιταγή»

Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι το βράδυ των εκλογών του περασμένου έτους είχε χαρακτηρίσει το 41% που απέσπασε η Νέα Δημοκρατία μεγάλη τιμή και όχι λευκή επιταγή και είπε χαρακτηριστικά ότι "τα όποια μηνύματα δυσαρέσκειας, τα έχω ήδη λάβει.
Δεν περιμένω το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών για να τα εμπεδώσω καλύτερα. Το λέω για όλους όσοι θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα διαμαρτυρίας, τους καλώ να δούμε τη μεγάλη εικόνα και να αφήσουν κατά μέρος τα παράπονα".
Ερωτηθείς για την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης του ο πρωθυπουργός είπε ότι: "Τους τελευταίους 11 μήνες υλοποιήσαμε με ταχύτητα πολλές μεταρρυθμίσεις, ανακτήσαμε την επενδυτική βαθμίδα και αυξήσαμε τους μισθούς.
Ή πρώτη μας κυβέρνηση ήταν μια κυβέρνηση διαχείρισης κρίσεων. Τώρα θα μπούμε στα βαθιά για να αντιμετωπίσουμε χρονιές παθογένειες του κράτους και να κάνουμε άλματα εκσυγχρονισμού.
Η κυβέρνηση μας κάνει μια μεγάλη προσπάθεια όμως έχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε να διορθώνουμε τα λάθη μας και να κάνουμε παρεμβάσεις εν κινήσει όταν αυτές απαιτούνται".

Στεγαστικά δάνεια και… Κασσελάκης

Μιλώντας για την στέγη και τα στεγαστικά δάνεια, έπειτα από σχετική ερώτηση, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η αγορά των ακινήτων πηγαίνει καλά, πράγμα θετικό για τους ιδιοκτήτες και προβληματικό για τους ενοικιαστές. Στο σημείο αυτό στάθηκε στην κρατική παρέμβαση με το πρόγραμμα «Σπίτι μου», μιλώντας και πάλι για το «Σπίτι μου 2», που θα είναι διευρυμένο και για ζευγάρια ηλικίας 40-50 ετών και για το οποίο υπάρχουν σε εξέλιξη συζητήσεις με τα ευρωπαϊκά όργανα, προκειμένου να αξιοποιηθούν κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης.
Ο κ. Κασσελάκης επέλεξε να κάνει θέμα το πόθεν έσχες του την τελευταία εβδομάδα πριν τις ευρωεκλογές, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι πόθεν έσχες υποβάλλει εδώ και 20 χρόνια και πως έχει γίνει «φύλλο και φτερό», ενώ επικαλέστηκε ως προς αυτό και τις δηλώσεις Βαρεμένου. «Δεν μας κάνει χάρη ο κ. Κασσελάκης, όλοι είμαστε υποχρεωμένοι να καταθέσουμε» σημείωσε ακόμη, τονίζοντας ότι η πλατφόρμα για την αρχική δήλωση είναι ανοιχτή.
Μιλώντας για αλλαγές στην περιουσιακή του κατάσταση την τελευταία διετία, ο πρωθυπουργός είπε: «Πράγματι, υπήρξαν. Πουλήσαμε το οικογενειακό μας σπίτι στη Γλυφάδα, είναι δηλωμένο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης