Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωεκλογές 2024: Σήμα για ακροδεξιά στροφή από την Ολλανδία - Νέα εκρηκτική άνοδο του Wilders δείχνουν τα Exit Polls

Ευρωεκλογές 2024: Σήμα για ακροδεξιά στροφή από την Ολλανδία - Νέα εκρηκτική άνοδο του Wilders δείχνουν τα Exit Polls
Στην Ολλανδία ξεκίνησε σήμερα η τετραήμερη διαδικασία των ευρωεκλογών στα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ
Το αντιμεταναστευτικό «Κόμμα για την Ελευθερία» (PVV) του εθνικιστή Geert Wilders εκτιμάται ότι έχει ενισχύσει σημαντικά τη δύναμη του, σύμφωνα με exit poll των ευρωεκλογών στην Ολλανδία που μεταδίδει η κρατική ραδιοτηλεόραση (NOS).
Το PVV που κέρδισε τις εθνικές εκλογές πέρυσι, αλλά στις προηγούμενες κάλπες για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε εξασφαλίσει μία έδρα, προβλέπεται ότι εκλέγει επτά ευρωβουλευτές, έναν λιγότερο από τη συμμαχία Εργατικού Κόμματος (PvdA) / Πράσινης Αριστεράς (GroenLinks).

exit_ipsos__holland.JPG

politoco_holland.JPG

Το exit poll έχει περιθώριο σφάλματος ± 1 έδρας.
Στην Ολλανδία ξεκίνησε σήμερα η τετραήμερη διαδικασία των ευρωεκλογών στα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ.
Οι προβλέψεις των περισσότερων αναλυτών συγκλίνουν σε άνοδο των εθνικιστικών και λαϊκιστικών κομμάτων που θέλουν να διαλύσουν την ΕΕ εκ των έσω.
Ο Wilders – γνωστός για τις αμφιλεγόμενες θέσεις του κατά της μετανάστευσης και του Ισλάμ – δήλωσε σήμερα πως, σε περίπτωση που ενισχυθούν, τα εθνικιστικά κόμματα θα πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να αγωνιστούν για να αλλάξουν τους κανονισμούς στην ΕΕ και να επιστρέψουν εξουσίες στα κράτη-μέλη.
Τα επίσημα αποτελέσματα των ευρωεκλογών στην Ολλανδία θα ανακοινωθούν όταν θα έχουν κλείσει οι κάλπες σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ, τα μεσάνυχτα της Κυριακής, ώρα Ελλάδας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης