Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ούτε η Βολιβία θα πάρει μέρος στη διάσκεψη – φιάσκο για την Ουκρανία στην Ελβετία

Ούτε η Βολιβία θα πάρει μέρος στη διάσκεψη – φιάσκο για την Ουκρανία στην Ελβετία
«Η διάσκεψη για την Ελβετία δεν λαμβάνει υπόψη τα γνήσια συμφέροντα των συγκρουόμενων χωρών και δεν αναλύει καν τις βαθιές ρίζες της κρίσης»,  επισημαίνει η Βολιβία
Ο  πρόεδρος της Βολιβίας Luis Arce Catacora ζήτησε από την κυβέρνησή του να μην παραστεί στη διάσκεψη που φιλοξενείται στην Ελβετία για την Ουκρανία ( 15 1-6/6/2024), δήλωσε στο TASS η πρεσβευτής της Βολιβίας στη Ρωσία Maria Luisa Ramos Urzagaste.
«Ο πρόεδρος Luis Arce Catacora ζήτησε από την κυβέρνησή μας να μην συμμετάσχει σε καμία διάσκεψη και κανένα σχέδιο που δεν λαμβάνει υπόψη τα γνήσια συμφέροντα των συγκρουόμενων χωρών και δεν αναλύει καν τις βαθιές ρίζες της κρίσης», είπε.
«Κατά την επίσημη επίσκεψη του Βολιβιανού προέδρου στη Ρωσική Ομοσπονδία, είχαμε την ευκαιρία να αναλύσουμε διάφορα ζητήματα της γεωπολιτικής ατζέντας και βλέπουμε με ανησυχία ότι υπάρχουν προθέσεις ορισμένων δυνάμεων να προκαλέσουν συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις σε διάφορες περιοχές του κόσμου», δήλωσε.

Επικίνδυνη η σύνοδος στην Ελβετία

Σύμφωνα με την ίδια, η Βολιβία πιστεύει ότι σε περιόδους αντιπαράθεσης, η οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ των πλευρών είναι ένα θέμα που «απαιτεί μεγάλη ευθύνη και βούληση, όχι μόνο από αυτούς που βρίσκονται σε άμεση σύγκρουση, αλλά και από αυτούς που την υποκινούν».
«Η Βολιβία πιστεύει ότι προβλήματα αυτού του είδους πρέπει να λυθούν σε ένα περιβάλλον όπου όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές είναι παρούσες», συνέχισε.
Σύμφωνα με την κυβέρνηση της Βολιβίας, η συζήτηση θεμάτων που σχετίζονται με την επισιτιστική ασφάλεια, την πυρηνική ασφάλεια και την ελευθερία της ναυσιπλοΐας «στο πλαίσιο μιας συνάντησης μιας ομάδας χωρών είναι επικίνδυνη», είπε ο πρεσβευτής.
«Βλέπουμε προθέσεις χειραγώγησης άλλων χωρών σε αυτά τα ευαίσθητα θέματα», συνέχισε.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης