Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διεργασίες: O Weber (ΕΛΚ) καλεί Scholz και Macron να στηρίξουν την Ursula von der Leyen

Διεργασίες: O Weber (ΕΛΚ) καλεί Scholz και Macron να στηρίξουν την Ursula von der Leyen
Η μη υποστήριξη της von der Leyen θα απειλούσε τη σταθερότητα της ΕΕ, δήλωσε ο Manfred Weber
Ο πρόεδρος του κεντροδεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), Manfred Weber, κάλεσε τον Γερμανό Olaf Scholz και τον Γάλλο Πρόεδρο Emmanuel Macron να στηρίξουν την Πρόεδρο της Επιτροπής Ursula von der Leyen για δεύτερη θητεία.
«Περιμένω τώρα από τον Olaf Scholz να καταστήσει σαφές ότι υποστηρίζει τη νικήτρια των εκλογών, δηλαδή την Ursula von der Leyen», δήλωσε ο Weber κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής συνέντευξης στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF.
«Και το ίδιο ισχύει για τον Emmanuel Macron , ως πρόεδρο της Γαλλίας, αλλά κυρίως ως τον ισχυρότερο πολιτικό στην οικογένεια των Φιλελευθέρων κομμάτων στην Ευρώπη», πρόσθεσε.
Αυτή είναι μια αμφισβητήσιμη δήλωση αφότου ο Macron διέλυσε το γαλλικό κοινοβούλιο λόγω της ήττας του κεντρώου κόμματός του από την ακροδεξιά στις κάλπες.
Αν και το κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) του von der Leyen προβλέπεται να γίνει η μεγαλύτερη ενιαία ομάδα στο Κοινοβούλιο μετά τις εκλογές με 186 έδρες, η εξασφάλιση μιας δεύτερης θητείας μπορεί να αποδειχθεί δύσκολη για τη σημερινή Πρόεδρο της Επιτροπής.
Η μη υποστήριξη της von der Leyen θα απειλούσε τη σταθερότητα της ΕΕ, δήλωσε ο Weber.
«Οτιδήποτε άλλο θα οδηγούσε σε μεγάλη πολιτική αστάθεια στην Ευρώπη και προειδοποιώ για αυτό. Γι' αυτό χρειαζόμαστε τώρα γρήγορα σαφήνεια από τα άλλα μέρη».
Η Katarina Barley, η επικεφαλής υποψήφια του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) της Γερμανίας ζήτησε με τη σειρά της διαβεβαιώσεις.
«Είμαστε διαθέσιμοι για συνομιλίες… αλλά όπως είπα, απαιτούμε διαβεβαιώσεις ότι δεν υπάρχουν δεξιοί εξτρεμιστές στο πλοίο», είπε στο ZDF.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης