Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Δυνατό γύρισμα παρά την ευρωπαϊκή πτώση – Ξεχώρισαν οι τράπεζες

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Δυνατό γύρισμα παρά την ευρωπαϊκή πτώση – Ξεχώρισαν οι τράπεζες
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Εξαιρετική και σήμερα η αγορά. Τρομερό γύρισμα την ώρα που οι αγορές της Ευρώπης υποχωρούσαν λόγω του αποτελέσματος των ευρωεκλογών. Ο Γ.Δ. από -1,20% μάζεψε εύκολα και χωρίς μεγάλο τζίρο, όλες τις απώλειες και έκλεισε με μικρή άνοδο, αυξάνοντας σε 4 τις ανοδικές συνεδριάσεις. Ξεχώρισαν τράπεζες, Τέρνα Ενεργειακή και από τις μικρές η ΕΚΤΕΡ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Εξαιρετικές σήμερα. Παρά το αρνητικό κλίμα στην Ευρώπη και τις πιέσεις που δέχονταν οι γαλλικές τράπεζες, οι δικές μας αντέδρασαν εύκολα από τα χαμηλά ημέρας και βοήθησαν την αγορά. Το discount που έχουν και οι καλές προοπτικές φαίνεται πως δεν τις αφήνουν να κάνουν μεγάλη διόρθωση. Στο +3% η Eurobank και ήταν αυτή που ξεχώρισε από νωρίς. Μετά νομίζουμε πως η Πειραιώς είχε καλή συμπεριφορά αν και η Εθνική την προσπέρασε τελικά σε άνοδο. Η ΕΤΕ στο +0,80%, ΠΕΙΡ στο +0,39% και η ΑΛΦΑ στο +0,19%.

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Με καλές απώλειες Ελλάκτωρ, Motor Oil, Jumbo, Titan και Μυτιληναίος.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Με άνοδο 0,96% και όσοι έχουν μετοχές της περιμένουν τη δημόσια πρόταση, όσοι έχουν μετοχές άλλων εταιρειών, περιμένουν την επανατοποθέτηση αυτών που θα πουλήσουν ΤΕΝΕΡΓ. Στα 18,85 ευρώ και στο +0,96%.

LAMDA: Μεταξύ των μετοχών του FTSE 25 που έκλεισαν με άνοδο, αλλά δε νομίζουμε πως η συμπεριφορά της ικανοποιεί τους μετόχους της. Με τιμή 6,78 ευρώ απέχει σημαντικά από την τιμή που θα ήθελε ακόμα και η διοίκηση.

ΕΚΤΕΡ: Μέχρι χθες ρωτούσαν οι επενδυτές γιατί δεν ανεβαίνει και τώρα γιατί ανεβαίνει! Δεύτερη συνεδρίαση με σημαντική άνοδο και αν δει κάποιος το γράφημα θα δικαιολογήσει την πορεία της μετοχής. Από την άλλη λόγω θεμελιωδών επίσης δικαιολογείται, αλλά δεν αποκλείουμε κάποιοι να ξέρουν κάτι παραπάνω. Το μέρισμα για παράδειγμα δεν νομίζουμε πως θα το αποφασίσουν τη μέρα της Γενικής Συνέλευσης. Μπορεί να έχει να πει και κάτι παραπάνω για το πτυχίο. Έκλεισε στα 4,59 ευρώ με άνοδο 7,75% και όγκο 120 χιλ. τεμάχια. Φέτος έχει γράψει πιο υψηλή τιμή ενδοσυνεδριακά αλλά σε κλείσιμο όχι. Για να βρούμε καλύτερο κλείσιμο πρέπει να πάμε πίσω στον Οκτώβριο του 2000.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Δυνατό το πισωγύρισμα της μετοχής και με βάση όσα είχε πει στην ενημέρωση η διοίκηση πρόσφατα, δεν νομίζουμε πως δικαιολογείται μία τέτοια πορεία. Με αποτίμηση σχεδόν 104 εκατ. ευρώ, τα ποσοστά που έχει στα καράβια και τα μετρητά αξίζουν περισσότερα. Τα άλλα είναι δώρο… Στα 2,55 ευρώ και στο -1,54%.

ΓΕΒΚΑ: Από την αρχή του έτους κινείται πλαγιοκαθοδικά. Κοντεύει να χάσει όλη την άνοδο που είχε ξεκινήσει να καταγράφει ένα χρόνο πριν όταν από τα 1,40 ευρώ πήγε στα 2,10 ευρώ. Στα 1,5250 ευρώ και στο -1,29% και αρχίζει να φαίνεται μια καλή στήριξη την οποία πρέπει να επιβεβαιώσει.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Βρέθηκε να χάνει μέχρι και 4,5% αλλά τελικά έκλεισε με οριακή άνοδο 0,11%.

ΙΝΤΕΡΚΟ: Περιμένει η αγορά τη νέα σχέση ανταλλαγής με την BRIQ αλλά νομίζουμε πως από τα μερίσματα που έχουν ανακοινωθεί δε θα δούμε μεγάλες αλλαγές από την προηγούμενη σχέση.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης