Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χατζηδάκης (ΥΠΕΘΟ): Ο κόσμος θέλει λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας

Χατζηδάκης (ΥΠΕΘΟ): Ο κόσμος θέλει λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας
«Σε όλη την Ευρώπη υπάρχει μια σχετική απάθεια για την Ευρώπη και τις ευρωεκλογές»
«Πολλοί ψηφοφόροι αισθάνθηκαν ότι δεν υπήρχε διακύβευμα» δήλωσε για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, επιχειρώντας να κάνει μια ψύχραιμη αποτίμηση του αποτελέσματος και του μεγάλου ποσοστού της αποχής στη χώρας μας.
Μιλώντας στην ΕΡΤ, όσον αφορά τους ψηφοφόρους της ΝΔ που εξέφρασαν στην κάλπη τη διαμαρτυρία τους στην κυβέρνηση, ο υπουργός απάντησε ότι «ο κόσμος θέλει λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας».
Ερωτηθείς για το πώς μεταφράζουν στην κυβέρνηση το μήνυμα των ευρωεκλογών ο κ. Χατζηδάκης απάντησε ότι όλοι οι ψηφοφόροι δεν ήθελαν να πουν το ίδιο πράγμα.
«Σε όλη την Ευρώπη υπάρχει μια σχετική απάθεια για την Ευρώπη και τις ευρωεκλογές. Υπήρχε η αίσθηση ότι δεν διακυβέβεται τίποτα. Θα ήταν καλύτερα αν είχαμε ένα μεγαλύτερο ποσοστό» δήλωσε στον παρουσιαστή της εκπομπής Γιώργο Κουβαρά επισημαίνοντας ότι όντως θα ήθελαν το ποσοστό της ΝΔ να ήταν υψηλότερα.
Όπως είπε, για τις απώλειες που είχε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, οι ψηφοφόροι δεν πήγαν σε άλλα κόμματα, αλλά προτίμησαν να μείνουν στο σπίτι τους καθώς «αισθάνθηκαν ότι δεν υπήρχε διακύβευμα».
Ερωτηθείς για το εάν η ΝΔ πλήγωσε τους ψηφοφόρους της και ιδίως τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες, ο κ. Χατδηδάκης απάντησε αρνητικά. «Δεν έχουμε τίποτα με τους ελεύθερους επαγγελματίες. Είναι λίγο παράδοξο ο μέσος μισθωτός να πληρώνει περισσότερο από τον ελεύθερο επαγγελματία» απάντησε ο υπουργός εμμένοντας στον νέο τρόπο φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών.
«Σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες πλην Γερμανίας, το κύριο θέμα ήταν η ακρίβεια» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών αποδεχόμενος ότι οι υψηλές τιμές σε βασικά αγαθά προβληματίζουν τους πολίτες και επηρέασαν πολλούς στο πώς ψήφισαν.
Όπως επισήμανε, «κοινός παρονομαστής είναι ότι χρειάζεται μεγαλύτερη αποφασιστικότητα σε ζητήματα καθημερινότητας. Να ακούσουμε με σοβαρότητα το μήνυμα που μας ειπώθηκε, αλλά να μην σταματήσουμε να ποδηλατούμε γιατί τα ποδήλατα πέφτουν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης