Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο «βασιλιάς των ομολόγων», Bill Gross, «ψηφίζει» Ευρώπη, μετά το σοκ των ευρωεκλογών - Αναζητήστε ευκαιρίες

Ο «βασιλιάς των ομολόγων», Bill Gross, «ψηφίζει» Ευρώπη, μετά το σοκ των ευρωεκλογών - Αναζητήστε ευκαιρίες
Οι εκλογές στο Μεξικό, την Ινδία και τη Νότια Αφρική, αποτελούν οδηγό για το πώς οι επικείμενες αμερικανικές εκλογές μπορεί να επηρεάσουν τα assets
Ο βασιλιάς των ομολόγων Bill Gross υποστηρίζει ότι η Ευρώπη είναι το μέρος που πρέπει να αναζητήσετε ευκαιρίες.
Σύμφωνα με το Bloomberg, η εκτίμησή του ήρθε στον απόηχο των εκλογικών αποτελεσμάτων που αποκάλυψαν μια δεξιά στροφή των ψηφοφόρων, αναστατώνοντας τις αγορές και στέλνοντας τις αποδόσεις των γαλλικών ομολόγων στο υψηλότερο σημείο τους για το 2024. 
«Έρχεται ένα σημείο όπου τα ευρωπαϊκά ομόλογα είναι πιο ελκυστικά από τα ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου», δήλωσε ο Gross, συνιδρυτής και πρώην επικεφαλής επενδύσεων της Pacific Investment Management.
«Όσον αφορά την ελκυστικότητα, τα γερμανικά 10ετή bunds και τα γαλλικά 10ετή, τα spreads τους έχουν μειωθεί σημαντικά τον τελευταίο μήνα ή δύο μήνες σε σχέση με τα treasuries».

Οδηγός για τις αμερικανικές εκλογές

Αυτό το Σαββατοκύριακο, δύο από τους ηγέτες με τη μεγαλύτερη επιρροή στην Ευρώπη, ο Γάλλος Emmanuel Macron και ο Γερμανός Olaf Scholz, υπέστησαν απροσδόκητες ήττες στις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου - και οι δύο από την ακροδεξιά.
Ο Emmanuel Macron προκήρυξε πρόωρες εκλογές.
Οι traders οδήγησαν την απόδοση των 10ετών γαλλικών ομολόγων πάνω από 12 μονάδες βάσης υψηλότερα στο 3,23%, το υψηλότερο σημείο από τον Νοέμβριο.
Τα γερμανικά και τα ιταλικά ομόλογα σημείωσαν ομοίως απώλειες τη Δευτέρα.
Σύμφωνα με τον Gross, οι πρόσφατες εκλογές στο Μεξικό, την Ινδία και τη Νότια Αφρική - όπου τα αιφνιδιαστικά αποτελέσματα αναστάτωσαν τις αγορές και τορπίλισαν τις κάποτε αξιόπιστες μακροοικονομικές συναλλαγές- αποτελούν επίσης έναν οδηγό για το πώς οι επικείμενες αμερικανικές εκλογές μπορεί να επηρεάσουν τα περιουσιακά στοιχεία σε όλο τον κόσμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης