Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Δύση δίνει περισσότερα συστήματα αεράμυνας στην Ουκρανία… οι ΗΠΑ και η Γερμανία θα στείλουν δύο Patriot

Η Δύση δίνει περισσότερα συστήματα αεράμυνας στην Ουκρανία… οι ΗΠΑ και η Γερμανία θα στείλουν δύο Patriot
Ο Γερμανός Καγκελάριος επανέλαβε κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης για την Ανάκαμψη της Ουκρανίας ότι η Γερμανία θα παραδώσει ένα σύστημα αεράμυνας Patriot στην Ουκρανία τις επόμενες εβδομάδες
Οι δυτικοί σύμμαχοι της Ουκρανίας συνεχίζουν να παρέχουν οικονομική και στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων αεράμυνας.
Το Υπουργείο Άμυνας της Εσθονίας (MoD) ανακοίνωσε στις 11 Ιουνίου ότι η Εσθονία θα παράσχει έναν άγνωστο αριθμό φορητών συστημάτων αεράμυνας μικρού βεληνεκούς Mistral και πυραύλων στην Ουκρανία ως μέρος ενός νέου πακέτου στρατιωτικής βοήθειας.
Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Von der Leyen ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης για την Ανάκαμψη της Ουκρανίας στο Βερολίνο στις 11 Ιουνίου ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) θα μεταφέρει κέρδη ύψους περίπου 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ (1,6 δισεκατομμύρια δολάρια) από παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία στην Ουκρανία τον Ιούλιο, εκ των οποίων η Ουκρανία θα διαθέσει το 90% για αμυντικές δαπάνες και το 10% για την ανοικοδόμηση.
Η Von der Leyen δήλωσε ότι η ΕΕ θα μεταφέρει επίσης επιπλέον 1,9 δισεκατομμύρια ευρώ (2 δισεκατομμύρια δολάρια) στην Ουκρανία από τον μηχανισμό διευκόλυνσης της ΕΕ για την Ουκρανία, ο οποίος είναι ένα ξεχωριστό ταμείο που προβλέπει τη μεταφορά έως και 50 δισεκατομμυρίων ευρώ (53,7 δισεκατομμύρια δολάρια) στην Ουκρανία μεταξύ 2024 και 2027.
Ο Γερμανός Καγκελάριος επανέλαβε κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης για την Ανάκαμψη της Ουκρανίας ότι η Γερμανία θα παραδώσει ένα σύστημα αεράμυνας Patriot στην Ουκρανία τις επόμενες εβδομάδες και ανακοίνωσε ότι η Γερμανία θα παραδώσει επίσης ένα σύστημα αεράμυνας IRIS-T, έναν απροσδιόριστο αριθμό αυτοκινούμενων Gepard, καθώς και πυρομαχικά στην Ουκρανία τις επόμενες εβδομάδες και μήνες.
Το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε αρχικά τη μεταφορά αυτού του τρίτου συστήματος Patriot τον Απρίλιο του 2024.
Οι New York Times, επικαλούμενοι ανώτερους αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης και του στρατού, ανέφεραν στις 11 Ιουνίου ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Biden ενέκρινε πρόσφατα τη μεταφορά ενός άλλου συστήματος Patriot στην Ουκρανία μετά από μια σειρά συναντήσεων υψηλού επιπέδου και εσωτερικών συζητήσεων σχετικά με τους καλύτερους τρόπους αεράμυνας της Ουκρανίας.
Ανώνυμοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ δήλωσαν ότι το νέο σύστημα θα μπορούσε να αναπτυχθεί στην πρώτη γραμμή εντός μερικών ημερών ανάλογα με τυχόν συντήρηση ή τροποποιήσεις που μπορεί να χρειαστεί το σύστημα, καθώς το σύστημα βρίσκεται επί του παρόντος στην Πολωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης