Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία ανέπτυξε σκάφος καμικάζι που μετέφερε 350 κιλά εκρηκτικά - Το Murena-300s έχει βεληνεκές έως και 250 χιλιόμετρα

Η Ρωσία ανέπτυξε σκάφος καμικάζι που μετέφερε 350 κιλά εκρηκτικά -  Το Murena-300s έχει βεληνεκές έως και 250 χιλιόμετρα
Η χρήση σκαφών χωρίς πληρώματα μειώνει επίσης τους κινδύνους για το στρατιωτικό προσωπικό και επιτρέπει πιο περίπλοκες και επικίνδυνες επιχειρήσεις.
Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός νέου μη επανδρωμένου σκάφους καμικάζι, το Murena-300s, το οποίο είναι ικανό να μεταφέρει έως και 350 κιλά εκρηκτικών.
Αυτό το καινοτόμο σκάφος είναι εξοπλισμένο με δορυφορικά τερματικά και σύστημα αδρανειακής πλοήγησης, το οποίο αυξάνει σημαντικά τις μαχητικές του δυνατότητες και την ακρίβεια στο χτύπημα στόχων.
Η ανάπτυξη του σκάφους καμικάζι ήταν μια απάντηση στην ανάγκη δημιουργίας αποτελεσματικών και υψηλής ακρίβειας όπλων ικανών να λειτουργούν σε μεγάλες αποστάσεις. Το Murena-300s έχει βεληνεκές έως και 250 χιλιόμετρα, γεγονός που του επιτρέπει να φτάσει σε απομακρυσμένους στόχους χωρίς συμμετοχή πληρώματος, ελαχιστοποιώντας τους κινδύνους για το προσωπικό.
Το σκάφος έχει ήδη περάσει τις δοκιμές, κατά τις οποίες εξετάστηκαν τα συστήματα πλοήγησής του και οι δυνατότητές του για παράδοση εκρηκτικών στον στόχο.
Σύμφωνα με τους προγραμματιστές, το Murena-300s έχει δείξει υψηλή απόδοση και αξιοπιστία, γεγονός που το καθιστά ένα πολλά υποσχόμενο όπλο για τη διεξαγωγή διαφόρων πολεμικών επιχειρήσεων στο νερό.
Ο εξοπλισμός του σκάφους με δορυφορικά τερματικά επιτρέπει τον έλεγχό του σε μεγάλες αποστάσεις, παρέχοντας ακριβή στόχευση και ελαχιστοποιώντας την πιθανότητα ανίχνευσης από τον εχθρό.
Το αδρανειακό σύστημα πλοήγησης παρέχει υψηλή ακρίβεια κίνησης ακόμη και απουσία δορυφορικού σήματος, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την εκτέλεση αποστολών σε δύσκολες συνθήκες.
Οι ειδικοί σημειώνουν ότι η εμφάνιση ενός τέτοιου σκάφους καμικάζι θα μπορούσε να αλλάξει σημαντικά την τακτική του πολέμου στη θάλασσα.
Το «Murena-300s» είναι ικανό να επιτεθεί τόσο σε θαλάσσιους όσο και σε παράκτιους στόχους, προκαλώντας σημαντικές ζημιές στον εχθρό.
Η χρήση σκαφών χωρίς πληρώματα μειώνει επίσης τους κινδύνους για το στρατιωτικό προσωπικό και επιτρέπει πιο περίπλοκες και επικίνδυνες επιχειρήσεις.

www.bankingneews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης